Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tdv Kazakistan’ın Astana Şehrinde İyilik Sofrası Kurdu

Türkiye Diyanet Vakfı Kazakistan’ın Astana şehrinde iftarda iyilik sofrası kurdu.Astana Hazreti Sultan Camii’nde iftar yemeğine Türkiye’nin Kazakistan Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, TDV Gönüllüsü Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tdv Kazakistan’ın Astana Şehrinde İyilik Sofrası Kurdu
Türkiye Diyanet Vakfı Kazakistan’ın Astana şehrinde iftarda iyilik sofrası kurdu.
Astana Hazreti Sultan Camii’nde iftar yemeğine Türkiye’nin Kazakistan Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, TDV Gönüllüsü Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Kazakistan Dini İdaresi Yetkilileri, TDV görevlileri ve Kazak halkı katıldı.
Yaklaşık bin kişiye verilen iftar yemeğinde konuşan Türkiye’nin Kazakistan Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının her yıl olduğu gibi bayıl da Kazakistan’da iyilik sofrası kurduğunu söyledi. Yılmaz, “Burada iki kardeş ülkenin, iki kardeş insanlarına iyilik sofrası kurmak istedik. Burada bir gönül sofrası kurduk. Bugün gönlümüzü sizlere açtık, sevgimizi sizlerle paylaşıyoruz, gönül soframıza iyilik soframıza hoş geldiniz" dedi.
"Burası bizim ata yurdumuzdur, Türkiye ve Kazakistan iki kardeş ve dost ülkedir" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kazakistan bizim kardeşimiz. Hoca Ahmet Yesevi bizim piri Türkistanımızdır. Ramazan bizleri sevgiyle kardeşlikle, yardımlaşmayla, adaletle, hoşgörüyle birleştiren, bir araya getiren önemli bir aydır. Biz bu ayda kardeşliğimizi hatırlıyoruz, bir birimizi hatırlıyoruz, fakirleri, yetimleri, hastaları hatırlıyoruz. Bütün İslam alemi iftar ve sahur sofralarıyla teravih namazlarıyla, birbirlerine gidip gelmekle kaynaşıyor, uzlaşıyor bir ve bütün oluyor. Bu vesile ramazan ayınızı kutluyorum orucunuz Allah katında kabul eylesin"
İftar Programında Ramazan ayında hatimle teravih kıldırmak için Kazakistan Astana’ya gelen Türkiye’den gelen din görevlisi Seyit Yıldırım Kur’anı Kerim okudu.
İftar duasını ise Bozok Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Yılmaz yaptı.
Adilbek Bekbolat isimli Kazakistanlı vatandaş ise Diyanetin Hazreti Sultan Camii’nde verdiği iftarın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu iftar programına kazak halkı olarak katıldık, çok memnunuz. Kazakistan’dan kardeş ülke Türkiye’ye selem yolluyoruz. Bu iftarları düzenleyenlerden Allah razı olsun diyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.