Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tcg Karşıyaka Ege’de Kuş Uçurtmuyor

Sahil güvenlik ekiplerinin destek taleplerine kayıtsız kalmayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Karşıyaka gemisi, Ege denizinde devriye görevini üstlendi. Düzensiz göç faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde devriye...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahil güvenlik ekiplerinin destek taleplerine kayıtsız kalmayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Karşıyaka gemisi, Ege denizinde devriye görevini üstlendi. Düzensiz göç faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde devriye görevini sürdüren TCG Karşıyaka’ya, Sea Hawk deniz helikopteri havadan eşlik etti.
11 Mart’tan bu yana düzensiz göçle mücadele faaliyetlerinde sahil güvenlik ekiplerine destek veren deniz kuvvetleri ekibi, Ege denizinde kuş uçurtmuyor. Foça deniz üssünde konuşlu olan tuzla sınıfı karakol gemilerinden TCG Karşıyaka, Midilli Adası paralelindeki Dikili geçidinde devriye görevine çıktı.
Seyre çıkmadan önce gemi personeline görevle ilgili brifing veren TCG Karşıyaka İkinci Komutanı Üsteğmen Alican Akince, herhangi bir mülteci botuyla karşılaşılması durumunda yapılacakları aktardı. Brifingin ardından özellikle Suriyelilerin Yunanistan’a bağlı Midilli Adasına kaçmak için kullandıkları güzergahlarda devriye yapan TCG Karşıyaka’ya karaya konuşlu Sea Hawk deniz helikopteri eşlik etti. Helikopterle birlikte koordineli bir şekilde karakol faaliyetlerini sürdüren TCG Karşıyaka, Dikili Körfezi önlerine kadar keşif-karakol görevini tamamladı.
“CAN KAYBI YAŞANMADI”
TCG Karşıyaka’nın helikopterlerle koordineli bir şekilde sürdüğü devriyede bugün herhangi bir yasa dışı göç olayına rastlanmazken gemi personeli, bugüne kadar 2 bin 600 civarında düzensiz göçmen tespit etti. 11 Mart’tan bugüne bin 520 göçmeni sahil güvenlik ekiplerine teslim ettiklerini kaydeden TCG Karşıyaka Komutanı Yüzbaşı Sadullah Kaynarçeşme, “Suriye’deki iç olaylar ve istikrarsızlıktan dolayı can güvenliği olmayan, kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye vatandaşlarının yasa dışı yolla Yunanistan adalarına geçişini engelleme kapsamında görev icra ediyoruz. Modern karakol gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız ve deniz helikopterlerimizle 7 gün 24 saat başarıyla bu görevi icra ediyoruz. Yaptığımız bu görev kapsamında hiçbir can kaybı yaşanamamış olması ve düzensiz göçmen sayılarında belirgin bir düşüş yaşanması yaptığımız görevin ne kadar etkili ve başarılı olduğunu gösteriyor” dedi.
Karakol ve keşif görevi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sea Hawk deniz helikopteri, aralıklarla suya dalgıç indirerek denizde herhangi bir mültecinin olup olmadığını kontrol etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.