Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM İçişleri Komisyonu Suriye sınırında

TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri, sınır illerinde yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam alanlarını incelemek üzere Hatay’a geldi.Reyhanlı ilçesinde TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri İHH yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM İçişleri Komisyonu Suriye sınırında
TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri, sınır illerinde yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam alanlarını incelemek üzere Hatay’a geldi.
Reyhanlı ilçesinde TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri İHH yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında brifing aldı.
Suriyeli mültecilere ve sınır ötesinde kurulan çadırlara gönderilmek üzere gıda maddelerinin üretildiği İHH Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi’ni ve ekmek fabrikasını ziyaret eden komisyon üyeleri, fırında hazırlanan sıcak ekmeğin tadına baktı. Yetkililer, günde yaklaşık 150 bin ekmeğin hazırlandığı ve 30 kişinin çalıştığı fırında bugüne kadar 25 milyon ekmek üretildiğini belirtti.
Reyhanlı ilçesinde Suriyeli yetimler için yaptırılan ve inşaatı devam eden yaşam alanına hareket eden komisyon üyeleri, yapımı devam eden yaşam alanında bilgi aldılar.
100 bin metrekare alanda içerisinde 55 ev, 2 okul, 1 mescit, 2 spor alanı, 1 psikolojik destek birimi, 1 sağlık birimine sahip yaşam alanında toplam 990 yetim çocuğun barınacağı belirtildi.
Yaşam alanında yapılan inceleme sonunda bir açıklama yapan İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti’li 10 milletvekili olarak Hatay, Kilis, Gaziantep illerinde Suriyeli mültecilerin kaldıkları yerleri incelemek üzere geldiklerini söyledi. Güvenç, “İnsani Yardım Vakfımızın davetiyle AK Parti’li 10 milletvekili olarak Hatay, Kilis, Gaziantep illerinde Suriyeli muhacirlerin kaldıkları yerleri incelemek üzere şehrimizdeyiz. Ve özellikle burada Katar-RAF gönüllü kuruluşunun desteğiyle İnsani Yardım Vakfımızın yaptığı 990 öğrenci kapasiteli özellikle yetim çocukları hedef alan bir yuvadayız, bir merkezdeyiz, bir yaşam alanındayız. Burada gördük ki her şey düşünülmüş, yaşam alanları, ibadethaneler, spor alanları, okulları gerçekten İHH’yı ve Katarlı kuruluşu içtenlikle tebrik ediyorum. Suriye’de ne kadar ağır şartların yaşandığını sizler çok daha yakından biliyorsunuz. Bugün biz de aldığımız brifinglerde bir kez daha gördük. Tarihin kaydettiği en büyük vahşetlerden birisi yaşanıyor. Ve maalesef batı bu vahşeti seyrediyor, kayıtsız kalıyor, hiçbir şey yapmıyor. Ama ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti ve devleti, hükümeti başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere acıları hafifletmek amacıyla milletimizle bütünleşerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gene bilinen bir şey iaşede, ibadette bir takım işlerde imkanları olsa da eğitimde bir takım sıkıntılar vardı. O anlamda bu atılımı çok yerinde buluyorum, çok önemli buluyorum. İnşallah çocuklar arzu ettikleri eğitimi de burada görecekler. Ben bir kez daha bizi davet eden, buraları görmemizi sağlayan insanlık dramına kayıtsız kalmayan İHH başta olmak üzere yardım kuruluşlarına hamiyetperver halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
İncelemede İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, İstanbul milletvekilleri Serap Yaşar, Tülay Kaynarca, Hasan Turan, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İHH Lojistik Merkezi’nde İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yetim Birimi Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Meşfuz, Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri katıldı.
Heyetin Reyhanlı’dan sonra Gaziantep ve Kilis’te de inceleme yapacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.