Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Komisyonu Karaman’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, komisyonun 50 gündür çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü söyledi.Karaman’da öğrencilere...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, komisyonun 50 gündür çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü söyledi.
Karaman’da öğrencilere yönelik cinsel istismar olayının gündeme gelmesinin ardından kurulan TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu, olayı araştırmak ve incelemek üzere Karaman’a geldi. İçerisinde komisyon üyeleri ve uzmanların da bulunduğu bir otobüsle akşam saatlerinde Karaman’a gelen heyet kalacağı otele yerleşti. Karaman Vali Yardımcısı Kenan Eskin tarafından karşılanan Araştırma Komisyonunda 9 AK Parti’den, 4 CHP’den, 1 MHP’den ve 1 de HDP’den olmak üzere 15 milletvekili bulunuyor.
"KURULAN KOMİSYONUMUZ 50 GÜNDÜR ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR"
Araştırma Komisyonunun Karaman’da yürüteceği çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Kurulan komisyonumuz 50 gündür çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’da Meclis’te yaptığımız çalışmalarda, konunun uzmanları ile akademisyenler ve ilgili kurumlarımızın temsilcilerini dinledik. Üniversitelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu alanda çalışan çocuk hakları merkezlerinin raporlarını istedik. Onlar ise yavaş yavaş komisyonumuza ulaşmaya başladı. Ankara’da Meclis’te yaptığı masa başı çalışmalarının dışında konuyla ilgili olan yerlerde de ziyaretlerde bulunuyoruz. Önceki haftalarda Ankara’da Çocuk İzlem Merkezine inceleme ziyareti yaptık. Orada mağdur çocukların ifadelerinin alındığı merkezde incelemeler yaptık. Yine Sincan çocuk cezaevi ve eğitim evinde komisyonumuz bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bugün de üçüncü çalışma ziyaretimizi Karaman’a gerçekleştiriyoruz. Karaman’da çocuklarla ilgili olan Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, rehberlik uzmanları, psikologlar ile sosyal hizmet uzmanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini toplantıda dinleyeceğiz. Bu toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de dinleyeceğiz ve çalışmamızı tamamladıktan sonra Ankara’ya döneceğiz" dedi.
Komisyon üyeleri yarın kaldıkları otelin toplantı salonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini dinleyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.