Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM’de milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi oylamasına ilişkin, “PKK’nın HDP’lilerin dokunulmazlığının kalkmasını istediğine dair çok...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM’de milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi oylamasına ilişkin, “PKK’nın HDP’lilerin dokunulmazlığının kalkmasını istediğine dair çok ciddi yabancı basında kaynak gösterilerek haberler var. O zaman niçin diye düşünmek lazım. Yani bir düşman sizin belli şekilde davranmanızı istiyorsa o zaman niçin diye düşünmek lazım” dedi.
Amasya’da düzenlenen Karadeniz Baroları Avukat Nevzat Baysal Futbol Turnuvası’nın açılış maçını izleyen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM’de milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi oylamasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Teröristle silahla mücadele edileceğini, terörle ise akılla mücadele edileceğini söylüyoruz. Burada bizim gördüğümüz manzara şu; PKK’nın HDP’lilerin dokunulmazlığının kalkmasını istediğine dair çok ciddi yabancı basında kaynak gösterilerek haberler var. O zaman niçin diye düşünmek lazım. Yani bir düşman sizin belli şekilde davranmanızı istiyorsa o zaman niçin diye düşünmek lazım. Bölücü terör örgütünün yapmak istediği Türkiye’de siyaset yolunun kapalı olduğunu dünyaya gösterip, talimatla milletvekillerinin tutuklandığını söyleyip, -çünkü yargının bağımsız ve tarafsız olduğuna dair hiç kimsede bir inanç yok malum ne Türkiye’de var ne yurt dışında var- dolayısıyla böyle bir müdahale yapmak istiyorlar” diye konuştu.
Bir güvenlik görevlisiyle yaşadığı kavgayla gündeme gelen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında suç duyurusunda bulunacağını yineleyen Feyzioğlu, “Biz çok rahatsız olduk bu olaydan. Toplumun önünde olan insanlar bunlar. Devletin koruma tahsis ettiği insanlar. Bir siteye girerken güvenlik görevlisinin kimlik sorması, kime geldiniz diye sorması üzerine bir arbede çıkıyor. Güvenlik görevlisi ne demiş olursa olsun. Orada saygısızlıkta yapmış olursa olsun, hakarette etmiş olursa olsun, ki bunlara dair hiçbir bilgide yok. Hiç kimse şiddet kullanamaz. Güvenlik görevlisinin copunu da alıp onun kafasına vurduğuna dair görüntüler var. Basına yansıdı. Daha sonra da ertesi gün duyduğumuz kadarıyla çağırıp hem de makamına çağırıp ‘biz barıştık’ diyor. Asıl insani olarak bizim canımızı acıtan da bu. Yani hem dövüyorsunuz hem ertesi gün gidip özür dileyeceğinize bir de makamına çağırıyorsunuz ve orada ’biz barıştık’ diyorsunuz. Bunu yapamazsın. Bunu asla yapamazsın. Bu sebeple biz de suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü takibi şikayete tabi değil. Cop kullanıldı. Cop silahtır Türk Ceza Kanunu’na göre. Özel güvenlik görevlisinin polis gibi görev sırasında koruması vardır kanun nezdinde. Ve takibi şikayete bağlı bir suç değildir. Re’sen takip edilir” şeklinde konuştu.
18 Mart Çanakkale Zaferi’ne ön sayfasında yer vermeyen bir gazeteye gösterdiği tepki hatırlatılan Feyzioğlu, “Herhalde 19 Mayıs’ı unutmaz ilgili gazete. Öyle düşünüyorum. Bunun bir unutkanlık olduğunu hala varsaymak istiyorum. Hiçbir gazetenin 19 Mayıs’ı görmeme hakkı yoktur. Çünkü 19 Mayıs sayesinde biz bugün varız. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde varız. O büyük kutlu yürüyüş, o büyük milli mücadele sayesinde varız” değerlendirmesinde bulundu.
TBB Başkanı Feyzioğlu, turnuvanın açılışında Amasya ile Sivas Baroları arasında 12 Haziran Stadyumu’nda oynanacak maç öncesi Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Amasya Barosu Başkanı A. Melik Derindere ve diğer yetkililerle sahanın ortasında top çevirip paslaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.