Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tazehurmatu İçin Türkmenlerden Yürüyüş

Konya’daki Türkmenler, terör örgütü IŞİD’in, Kerkük’ün nahiyesi Tazehurmatu’da yaptığı katliamı düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.Mevlana meydanında başlayan yürüyüşe, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’daki Türkmenler, terör örgütü IŞİD’in, Kerkük’ün nahiyesi Tazehurmatu’da yaptığı katliamı düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.
Mevlana meydanında başlayan yürüyüşe, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, dernek üyeleri ve çok sayıda Türkmen katıldı. Mevlana meydanından Kayalı Park’a kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, Türkiye, Irak ve Türkmenistan bayrakları taşındı, sloganlar atıldı. Basın açıklaması yapan Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, bugün Irak’ta 2,5 milyon Türkmenin varlık mücadelesi verdiğini belirterek
"Irak’ta, IŞİD terör örgütünden en çok zarar gören Türkmenler oldu ve hâlâ zarar görmektedirler. Bir buçuk yıldan beri Telafer şehrimiz IŞİD’in zulmü altındadır. Yerinden ve yurdundan başka yerlere göç edenlerimizin sayısı 500 bini aşmıştır” dedi.
Amaçlarının dünya kamuoyunun dikkatini Tazehurmatu’da IŞİD’in yaptığı zulme dikkat çekmek olduğunu belirten Beyatlı, şöyle konuştu: “8 Mart 2016 gününden beri bu şehrimiz IŞİD’in kimyasal klor ve hardal gazı bombaları ile bombalanmaktadır. Bin 100 vatandaşımız bu zehirli gazdan zehirlenerek yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Bu sayı sürekli artmakta ve yaralılar içerisinde ölenler olmaktadır. Yaralıların bir kısmı Kerkük bir kısmı Bağdat hastanelerinde tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ancak maalesef çoğu sakat kalmaktadır. Tedavisi zor olan 16 hastamız Türkiye tarafından Ankara’ya getirildi ve şu an çeşitli hastanelerde tedavi görmektedirler. Öncelikle ağır hastalarımızın tedavisini üstlenen Türkiye devletine şükranlarımızı ve minnettarlığımızı bildirmek istiyoruz. Irak Türkmenlerinin yaralarını her zaman ilk saran ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur.”
“TÜRKMENLER BİN YILDIR YAŞADIĞI TOPRAKLARI TERK ETMEYECEK”
Terör örgütlerinin dünyanın neresinde olursa olsun sivil insanlara yönelik silahlı eylemlerini şiddetle kınadıklarını söyleyen Beyatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün dünya kamuoyundan Tazehurmatu’da Türkmenlere yönelik menfur ve alçak saldırıyı kınamalarını bekliyoruz. Bütün dünya ülkelerinin Irak Türkmenlerine baskı yaparak IŞİD’in pençesinde inleyen Beşir ve Telafer şehrinin kurtarılmasını ve Tazehurmatu’yu IŞİD tehlikesinden korumasını talep ediyoruz. Bu konuda Irak Türkmenleri silahlanarak kendi topraklarını korumaya istekli ve hazırdır. Ancak Irak merkezi hükümeti ve Kuzey Irak Kürt Yönetimi, Türkmenlerin kendi şehirlerini ve topraklarını IŞİD’ten kurtarmak için silahlanmalarına izin vermiyor. Ne olursa olsun Irak’ın üçüncü asli unsuru olan Türkmenler bin yıldır yaşadıkları topraklarını ve şehirlerini terk etmeyecek ve haklı mücadelelerine devam edeceklerdir.”
Yürüyüş sonunda kalabalık olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.