Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAYAD üyesi 10 kişi Edirne F Tipi Cezaevi önünde gözaltına alındı

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi olduğu öğrenilen 10 kişi, jandarma ekiplerince Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi önünde izinsiz gösteri yapmaktan gözaltına alındı.Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi olduğu öğrenilen 10 kişi, jandarma ekiplerince Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi önünde izinsiz gösteri yapmaktan gözaltına alındı.
Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne yakınlarını ziyaret etmek için geldiklerini belirten Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi 10 kişi, jandarma ekiplerince ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçundan gözaltına alındı. Cezaevi önünde toplanan aileler, "Haydar Ali Ak evlatlarımıza işkence etmekten vazgeç" yazılı pankart açtı.
TAYAD üyesi olan 10 kişi, jandarma ekiplerince izinsiz eylem yaptıkları için ’Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınan TAYAD üyesi 10 kişi serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Öte yandan, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumların büyük bir bölümü DHKP-C ve diğer terör örgütleri üyesi ve siyasi suçlulardan oluşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.