Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavşanlı’da Asfalt Eriten Sıcaklar

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde öğle saatlerinde 38 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, asfalt yolları eritecek kadar hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler tercih ediyor.Nefes almanın bile zorlaştığı...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tavşanlı’da Asfalt Eriten Sıcaklar
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde öğle saatlerinde 38 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, asfalt yolları eritecek kadar hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler tercih ediyor.
Nefes almanın bile zorlaştığı şehirde öğle saatinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlar ise serinlemek için kendilerini gölgelik alanlara attı. Yazın en sıcak günlerinden birini yaşayan kentte sıcaklıklar gölgede 37 dereceye kadar çıktı. Ramazan ayında sıcaktan bunalan ve oruç tutan vatandaşların adresi ise şehir merkezindeki 3 Eylül Parkı olurken, gölgeliklerden istifade eden vatandaşların bir kısmı banklarda sohbet havası içerisinde serinliğin tadını çıkarırken, bazıları da uyumayı tercih etti. Dışarıda çalışmakta olan bazı vatandaşlar ise değişik yöntemlerle sıcaktan korunmaya çalıştı. Otoparkda çalışan bir vatandaş kafasında şemsiye ile güneşten korunmaya çalıştı.
Otoparkçılık yapan vatandaş, “Devamlı güneşin altından durduğumuzdan dolayı çok sıcak oluyor. Bu kafamdaki şemsiyesi takmak zorunda kaldık. Bu sayede biraz daha rahat oluyoruz. Hem oruçlum olduğumuzdan dolayı bu şemsiye biraz olsun bizi rahatlıyor” dedi.
Ağaç gölgesinde serinlemeye çalışan vatandaşlar da, havaların çok sıcak olması ve Ramazan dolayısıyla ağaç gölgeliklerini tercih ettiklerini söyleyerek, arkadaşlarla sohbet ederek vakit geçirmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
Esnafın bir çoğu da vantilatör ve klimalar ile serinlemeye çalıştı.
Sıcak nedeniyle Devlet Hastanesi yolunda asfalt yer yer eridi. Yolun bir bölümünde sıvılaşan asfalt nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Sürücüler, yolun erimeyen bölümlerini kullanmaya çalıştı. Bu arada Tavşanlı Belediyesi de eriyen asfalta kum döktü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.