Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAV Grubu CEO’su Sani Şener’e Legion d’honneur nişanı

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Fransız devletinin en üst düzey nişanı olan “Legion d’honneur”e layık görüldü. Fransa Sarayı’nda düzenlenen törene iş, sanat ve akademi dünyasından isimlerle TAV Grubu yöneticileri katıldı.TAV Grubu...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Fransız devletinin en üst düzey nişanı olan “Legion d’honneur”e layık görüldü. Fransa Sarayı’nda düzenlenen törene iş, sanat ve akademi dünyasından isimlerle TAV Grubu yöneticileri katıldı.
TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Türkiye ve Fransa arasındaki ikili ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı “Legion d’honneur” nişanına layık görüldü. İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Şener’e nişanı Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries takdim etti.
Fransız Sarayı’nda gerçekleşen nişan tevdi töreni sırasında yaptığı konuşmada, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries, “Fransa Cumhuriyeti, Sayın Sani Şener’i, Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen Fransa’nın en eski ve en prestijli nişanı olan Légion d’Honneur ile taltif ederek, örnek teşkil eden mesleki hayatı ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı üstün katkılar nedeniyle, kendilerine minnettarlığını ifade etmek istemiştir,” dedi. TAV ile Aéroports de Paris arasındaki ortaklığa da değinen Büyükelçi, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu ortaklık, Fransa’nın son yıllarda Türkiye’ye yaptığı yatırımlar açısından gerçek bir ‘başarı öyküsüdür’ ve kendi açımdan, ülkelerimiz için zekice ve kazandıran bir strateji örneği teşkil ediyor. Bu örneğin, başka ekonomik sektörler için de ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum.”
TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “Fransız devleti tarafından bu nişana layık görülmekten dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Fransa arasında yüzyıllara dayanan köklü tarihsel, ekonomik ve kültürel bağlar bulunuyor. 1988 yılında Türkiye’de sadece 15 Fransız şirketi bulunurken, şu anda Fransız sermayeli şirket sayısı 1400 civarındadır ve Türkiye ile Fransa arasında 16 milyar Euro Ticaret hacmi bulunmaktadır. İcra Kurulu Başkanı olduğum TAV Havalimanları şirketine Fransız ADP şirketinin 1 milyar dolara yakın yaptığı yatırım Türkiye’ye yapılan en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olmuştur. Ve biz ADP ile birlikte Türk - Fransız Firmaları ortak girişimi olarak üçüncü ülkelerde çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Başkanı olduğum DEİK Türk - Fransız İş Konseyi yönetim kurulumuzla birlikte Türk - Fransız firmalarının sadece Türkiye ve Fransa’da yapacakları yatırımlarla değil beraberce üçüncü ülkelerde de birlikte yapacakları yatırımları da destekliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sunmak üzere yer aldığımız her platformda çaba göstermeyi sürdüreceğiz” dedi.
Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart tarafından olağanüstü hizmetlerde bulunan kişileri onurlandırmak üzere 1802 yılında oluşturulan “Légion d’honneur”, Fransa’nın en yüksek dereceli sivil nişanıdır.
TAV Grubu CEO’su Sani Şener geçmişte Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından, mühendislik dalında TAV’daki görev süresi boyunca Proje ve Risk Yönetimi konusunda başarıları nedeniyle de Amerikan Helenik Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorasına layık görüldü.
Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şener, 2012 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Fransız İş Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.