Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatlıdil Forumu Antalya’da yapılacak

Dışişleri Bakanlığı, Tatlıdil Forumu’nun altıncı toplantısının 24-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Dışişleri Bakanlığı, Tatlıdil Forumu’nun altıncı toplantısının 24-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında ilk toplantısı 7-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Oxfordshire’da düzenlenen, ikili ilişkilerin güçlendirilerek sürdürülmesini ve siyasi, ekonomik, kültürel ve beşeri alanlarda sivil diyaloğu da kapsayacak şekilde zenginleştirilmesini amaçlayan Tatlıdil Forumu’nun altıncı toplantısının 24-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacağı kaydedildi.

Foruma Birleşik Krallık’tan York Dükü Prens Andrew, Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Dışişleri’nde Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan’ın katılacağı belirtilerek şöyle denildi:

"Forum kapsamında düzenlenecek iki akşam yemeğini Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız şereflendirecekler ve katılımcılara hitap edeceklerdir. 25 Mart sabahı Forumun ilk oturumu kapsamında Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson bölge ve dünya siyasetini değerlendireceklerdir. Çeşitli konularda gün boyu devam edecek oturumlarda ’Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma süreci’, ’Enerji alanında işbirliği’, ’Orta Doğu’daki gelişmeler’, ’Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi’ ile ’Savunma ve Siber Güvenlik’ konuları kapsamlı şekilde ele alınacaktır. Türk tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Reha Denemeç ile Birleşik Krallık tarafından Dışişleri eski Bakanı Sayın Jack Straw’un eşbaşkanlıklarında yürütülen Forum, iki ülkenin iş, akademi, siyaset ve medya temsilcilerinin her yıl bir araya gelerek, güncel ikili ve uluslararası meseleleri gayrı resmi bir ortamda değerlendirmelerine imkan tanımaktadır. Forum kapsamında yapılan tartışmalar ve varılan sonuçlar iki ülkenin siyaset çevreleri için ileriye yönelik işbirliği olanakları bakımından yol gösterici olmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.