Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatil dönüşü otogarlarda yoğunluk yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğuna başlayanlar, otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu.9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde memleketlerinden ve tatillerini yaptıkları beldelerden yaşadıkları şehirlere...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğuna başlayanlar, otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu.
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde memleketlerinden ve tatillerini yaptıkları beldelerden yaşadıkları şehirlere dönen vatandaşlar ve onları taşıyan otobüsler, otogarlarda yoğunluğa neden oldu. Tatilin son gününde otogarlara akın eden vatandaşlar, sorun yaşamamak için dakikalar öncesinden bilet aldıkları otobüs firmasının peronlarında beklerken, bazı vatandaşlar da bayram öncesinde olduğu gibi bayram sonrasında da bilet bulma telaşına düştü. Bayram tatili dolayısıyla artan otobüs seferleri de, otogarlarda ve yollarda araç trafiğini etkiledi. Ayrıca, yaz tatilinin başlamasının ardından tatile yeni çıkacak olanlar da, tatil yapacakları yerlere gidebilmek için yola koyulurken, firmalar da oluşan yoğunluğa bayram öncesinde olduğu gibi sonrasında da koydukları ek seferlerle cevap vermeye çalışıyor.
Bugün tatilin son günü olması nedeniyle otogarlarda hem insan hem de araç trafiğinin oldukça fazla olduğunu söyleyen firma yetkilileri, hafta içerisine kadar biletlerde de sıkıntıların yaşanabileceğini bildirdi.
“Yoğunluğun sebebi bilinçsiz bazı sürücüler”
Yıllardır otobüs şoförlüğü yaptığını bildiren Himmet Tekin ise, sürücülerin trafik kurallarına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti. Demir, “Hız sınırının ne altında ne de üstünde gidelim. Genelde bu yoğunluğun ana sebebi, orta ve sol şeridi kapatıp hız sınırının altında gitmek. Bu da bilinçsiz bazı şoför arkadaşlar tarafından yapılıyor. Biraz daha dikkatli olalım bu konuda. Sonuçta herkes can taşıyor. Onlar 2-3 kişi taşırken, biz otobüs şoförleri 46 kişi taşıyoruz. Biz bu işin bilincini biraz daha biliyoruz. Diğer arkadaşların da bilinçli olması gerekiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.