Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarsus’ta Nevruz Sönük Geçti

Mersin’in Tarsus ilçesinde HDP’nin düzenlediği Nevruz kutlaması sönük geçti.Tarsus’ta 27 Aralık Stadı yanındaki alanda yapılan etkinlikte konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “İnsanlarımız gelecek kaygısıyla endişeli...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Tarsus ilçesinde HDP’nin düzenlediği Nevruz kutlaması sönük geçti.
Tarsus’ta 27 Aralık Stadı yanındaki alanda yapılan etkinlikte konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “İnsanlarımız gelecek kaygısıyla endişeli yaşam sürdürmesin. Bugün bir korku cumhuriyeti inşa edilmiş durumda. Tam da bu noktada her birimizin yapması gereken, tekçi bir zihniyete, savaş politikalarına yüksek bir sesle ‘hayır’ diyebilmektir” diye konuştu.
Türkçe ve Kürtçe olarak yaptığı konuşmada kürsü dokunulmazlığı dışında her türlü dokunulmazlığın kaldırılmasını savunduklarını belirten Baydemir, “Eğer dokunulmazlıkların kaldırılması, HDP’li vekillerin cezaevine konulması bu ülkeye barışı, sulhu getirecekse, benim mensubu olduğum halka özgürlüğü getirecekse kaldırın. 1990’larda Hatip Dicleler’in, Orhan Doğanlar’ın milletvekillikeri düşürülüp cezaevine konulduğunda bu sorun çözüldü mü ki, şimdi denenmiş, sonuç alınmamış bir yöntemi tekrar çözüm gibi ortaya koymak hangi akla ve vicdana sığar” dedi.
Nevruz kutlamasına katılımın az olduğu gözlendi. Nevruz kutlamasına katılanlar Nevruz ateşi yakıp halaylar çekerken, alana girenler sıkı güvenlik kontrolünden geçirildi. Bazı katılımcıların Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu afişler taşıdığı, bazı gençlerin ise yüzlerini poşuyla kapattıkları gözlendi. Nevruz kutlamasına Osman Baydemir’in yanı sıra HDP Parti Meclisi üyesi İzzet Belge, Mersin Akdeniz İlçe Eş Belediye Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, HDP Mersin İl ve Tarsus İlçe Eş Başkanları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.