Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarla süren robot Türkiye üçüncüsü oldu

Samsun’da Bilim ve Sanat Merkezi 7. sınıf öğrencisi Ahmet Kaan’ın yaptığı “Roboçapa” isimli tarla süren robot Türkiye üçüncüsü oldu.Ortaokul çağındaki öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, yönlendirmek...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarla süren robot Türkiye üçüncüsü oldu

Samsun’da Bilim ve Sanat Merkezi 7. sınıf öğrencisi Ahmet Kaan’ın yaptığı “Roboçapa” isimli tarla süren robot Türkiye üçüncüsü oldu.

Ortaokul çağındaki öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca araştırma projeleri yarışmaları düzenleniyor. Bu kapsamda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK), bu yıl 11’incisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması yapıldı.

Eskişehir’de düzenlenen Türkiye finallerine girerek 96 farklı projeyle yarışan Samsunlu ortaokul öğrencisi Ahmet Kaan’ın Roboçapa isimli keşfi, Türkiye üçüncüsü oldu.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker, “Okulumuzda robotik ve yazılım atölyesi açarak öğrencilerimize yeni icatlar yapmaları konusunda her türlü imkanı sağladık. Açtığımız bu atölyede çalışma yapan 7. sınıf öğrencimiz Ahmet Kaan’ın 24 saat boyunca kendi kendine tarla sürebilen ‘Roboçapa’ isimli icadı, elemelerde Türkiye 3’sü oldu. Finallerde aldığımız bu sonuç bizi son derece memnun etti” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.