Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Selimiye Camii’nde ’İklim Değişikliği’ Eylemi

WWF’in 2007’den beri her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği kapsamında tarihi Selimiye Camii ve Balkanların en büyük sinagogu Edirne Sinagogu’nun aydınlatma ışıkları bir saat süreyle kapatıldı.Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
WWF’in 2007’den beri her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği kapsamında tarihi Selimiye Camii ve Balkanların en büyük sinagogu Edirne Sinagogu’nun aydınlatma ışıkları bir saat süreyle kapatıldı.
Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii, iklim değişikliğine dikkat çekebilmek için bir süreyle karartıldı. WWF’in 2007’den beri her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği kapsamında, geçtiğimiz yıl restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Balkanların en büyük sinagogu olma özelliğini taşıyan Edirne Büyük Sinagogu’da etkinlik kapsamında bir saat karartıldı.
Edirne’de inşa edilecek olan toplam 13 adet tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirmek üzere bir gün önceden kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tarihi Selimiye Cami’nde kıldığı yatsı namazı sonrası basın mensuplarının ‘Dünya Saati’ uygulaması ile ilgili sorularını yanıtladı.
“İNSANLAR TASARRUF EDERSE BU DÜNYA HERKESE YETER”
Bakan Eroğlu, dünya genelinde su ve elektrik kullanımı ile ilgili, “Küresel ısınma önemli bir hadise. Tüm dünyanın tedbir alması gerektiği kanaatindeyim. Bu yüzden dünya üzerinde bulunan tüm insanların bu konu hakkında gerek elektrik gerekse de su kullanımı ile ilgili tedbir alması gerekiyor. Su da çok önemli, biliyorsunuz dünya üzerinde iki buçuk milyar insan suya erişemiyor. İnsanlar tasarruf ederse bu dünya herkese yeter diye düşünüyorum. Küresel ısınmaya karşı, iklim değişikliklerine karşı herkesin bir vazifesi var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.