Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Köprüye Ağaçtan Ek Yapıldı

Adıyaman’ın Tut ilçesinde ayakta kalmayı başaran tarihi Vijne Köprüsü’nün yıkılan bölümüne köylüler ağaçtan ek yaptı.İslami dönemde yapıldığı tahmin edilen ve Adıyaman’ın Tut ilçesi Göksu Irmağı üzerinde bulunan tarihi...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’ın Tut ilçesinde ayakta kalmayı başaran tarihi Vijne Köprüsü’nün yıkılan bölümüne köylüler ağaçtan ek yaptı.
İslami dönemde yapıldığı tahmin edilen ve Adıyaman’ın Tut ilçesi Göksu Irmağı üzerinde bulunan tarihi Vijne Köprüsü’ne köylüler ağaçtan ek yaptı. Köprünün yıkılan kemer kısmına vatandaşlar geçici çözüm buldu. Vatandaşlar Gölbaşı ile Tut ilçesini birbirine bağlayan köprüden ulaşımı sağlamak için ağaçlardan köprüye ek yaptı.
Zamana direnen ve restore edilmeyi bekleyen Vijne Köprüsü’nün ticaret merkezleri arasındaki geçişlerde kullanıldığı tarihi kitaplarda yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman tahtta iken önemli bir ticaret merkezi olan Tut ilçesi ile Gölbaşı ilçesini birbirine bağlayan tarihi Vijne Köprüsü, gelecek nesillere aktarılmayı bekliyor. Kaynaklara göre İslami döneme ait olduğu sanılan köprünün kemer kısımları düzgün kesme taş, diğer yerler moloz taştan yapılmış. Biri ana diğeri tahliye olmak üzere iki kemere sahip köprünün tahliye kemerinin üzeri yıkık olduğundan geçiş ağaçlarla sağlanıyor.
Tut ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde Göksu Irmağı üzerinde bulunan köprü ile ilgili geçtiğimiz yıllarda Adıyaman Valiliği’nin talimatıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapılmıştı. Tarihi köprünün restore edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten arkeologlar, tarihe sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.