Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Kentler Birliği meclis toplantısı

Tarihi Kentler Birliği Eylül ayı meclis toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.Türkiye’nin birçok bölgesinden Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Kentler Birliği Eylül ayı meclis toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
Türkiye’nin birçok bölgesinden Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nın ikinci günü Tarihi Kentler Birliği meclis toplantısı ile başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin başkanları katıldı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda ilk olarak gündemdeki maddeler görüşülüp oylamaya sunuldu. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından toplantı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sunumuyla devam etti.
“Tarihi kimlik bizim için büyük hazine”
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nda Gaziantep’in ve bölgenin tarihi dokusuyla ilgili sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrim adına sizleri ağırlamaktan çok büyük memnuniyet duydum. Açık hava medeniyet müzesine geldiniz. Hem bugünü yaşayıp hem de geçmişimize sahip çıkmak son derece önemlidir. Tarihi kimliğimizin bizim için çok büyük bir hazine olduğu bilinciyle çalışıyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Sokak sağlıklaştırma uygulamalarının planlamasını yaptık. Eylem planlarımızı da oluşturduk. Türkiye’nin tek yapı ölçeğindeki en büyük restorasyonunu Gaziantep Sanat Merkezi’nde yaptık. Darbe döneminin mahkemelerini bir konferans salonu haline dönüştürdük” dedi.
“Kentte 23 tane müze var”
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Gaziantep, valilik yaptığım dördüncü şehir. Öncelikle tanıyacağız, seveceğiz ki sahip çıkabilelim. Gelecek nesillere en güzel şekilde bu neslin yorumlarıyla, tasarımlarıyla en iyi şekilde aktarmalıyız. Tıpkı insanlar gibi kentlerin de dünyaya gelip yaşaması ve bu yaşam süreci içerisinde insanların kuşaklar boyu tarihi kültürel doğal dokularla geleceğe aktarılması gerekmektedir. Gaziantep’te 23 tane müze var. Bu şehirde 10 yaşın altındaki çocuklarımızın gezebileceği oyuncak müzemiz var. Birbirimizi kucaklayabilen bir ruh yapısı oluşturmamız lazım. 7 Ağustos Yenikapı ruhunu yüzyıllar boyu sürecek yapılarımıza da vermemiz lazım” şeklinde konuştu.
“Seçilmiş yerel yöneticilere güvenilmeli”
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Okuryazarımızın az olduğu dönemde bile çok görgülü bir toplumduk. Seçilmiş yerel yöneticilere güvenin diyorum. Üniversitelerimiz projelerini masa başında yapmadıkça, belediye başkanlarımızda bu projeleri uygula dedikçe bilsinler ki o projeler uygulanmaz. Mekanların da kentlerin de ruhu vardı. Mekanların ruhu ileriye dayanan bir gelecek umududur” dedi.
“Türkiye güçlü bir ülke”
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke, güçlü bir finans, güçlü bir teknik kadroyla, Avrupa’daki ülkelerin birçoğunun önüne geçtik. Emlak katkı payları, TOKİ kredileri çok düşük, Kültür Turizm Bakanlığı’nın katkı payları her geçen gün artıyor. Var gücümüzle yerel yöneticilerimiz ve bu millet için çalışacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.