Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Kaleiçi’nde Festival Heyecanı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 4-8 Mayıs tarihleri arasında Kaleiçi’nde yapılacak olan Uluslararası ‘Kaleiçi Old Town Festivali’ ne 9 ülkeden katılım olacağını söyledi.Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 4-8 Mayıs tarihleri...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 4-8 Mayıs tarihleri arasında Kaleiçi’nde yapılacak olan Uluslararası ‘Kaleiçi Old Town Festivali’ ne 9 ülkeden katılım olacağını söyledi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 4-8 Mayıs tarihleri arasında Kaleiçi’nde yapılacak olan Uluslararası ‘Kaleiçi Old Town Festivali’ yle ilgili Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Muratpaşa mahalle muhtarlarının yanı sıra gazeteciler ve davetliler katıldı. Festival konusunda seçim zamanlarında söz verdiklerini aktaran Uysal, “Antalya gibi turizm kentlerinin cıvıl cıvıl yaşanması gerekiyor. Şehrin sürekli insanları davet eden bir yapı içerisinde günlük hayatını sürdürmesi gerekiyor” diye konuştu.
“ANTALYA TURİZMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR REFERANS ALANIDIR”
Şehrin önemli çekim merkezlerinden olan Kaleiçi gerçeğinin yaşatılması gerektiğini söyleyen Uysal, “Binlerce yıllık tarihi olan Old Towm festivalleri her kente nasip olmayan bir festivaldir. Antalya ve çevresinde 400 kadar antik kent var. Dünyada çok az kent hayatın içerisinde kalmayı sürdürebiliyor. Kaleiçi’de bunlardan bir tanesidir. Antalya turizmi için çok önemli bir referans alanıdır. Kentsel ve ticari hayatın tekabül edebilmesi için Kaleiçi’nin ulusal içerisinde ve uluslar arası alanda tanıtılması gerekiyor” dedi.
“ÖNCELİKLE KENDİMİZ YAŞAMAMIZ VE HİSSETMEMİZ LAZIM”
Dünya kültür mirasına mensup olan Kaleiçi’ni koruyabilmenin önemine değinen Ümit Uysal, “Dünya Kültür mirası listesine sokabilmek çok önemlidir. Eğer siz kendiniz cazip bir organizasyon içerisinde olduğunuzu hissetmezseniz başka misafirler de hiç hissetmez. Öncelikle bu festivalleri kendimiz yaşamamız ve hissetmemiz lazım. Bu çalışmalar çerçevesinde festivalimiz 4-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Yabancı konuklarımız olacak. Türkiye’mizin yaşadığı güvenlik sorunları sonrasında katılımcılarımız çok iyi. Yurt dışından ziyaretçilerimiz gelecek” diye konuştu.
“FESTİVALİMİZE 9 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK”
Festival çalışmaları kapsamında destek veren kuruluşlara teşekkür eden Uysal, “Bir alan yönetimi planı hazırlıyoruz UNESCO’ya başvurmak için. Tek yetkili kurum biz olmadığımız için diğer kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var. Şehrimizde yıl boyunca en az bir festival olmasını istiyoruz. Bütün halkımız katılsın istiyoruz. Bizler bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Bu konuda her türlü görüşe ve desteğe açığız. Festivalimize 9 ülkeden katılım olacak. Başlangıç için iyi olduğunu düşünüyoruz. Gelecek yıllarda bunun daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.
NORMAL KENT YAŞAMIMIZ SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ
Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının festivali nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya ise Ümit Uysal şöyle cevap verdi: “Antalya’da evinizden çıkmıyor dahi olsanız Antalya bir metropol kenttir. Bir otobüs durağında 50 kişiyi bir arada görebilirsiniz. Şehrin merkezinde geniş kitleleri bir yerde yürürken görebilirsiniz. Bu korkular ile evinizden çıkmasak teröre teslim olmuş oluruz. Normal kent yaşamımız sürdürmek zorundayız. Bu festivallerin bir şekilde yapılması gerekiyor. Bana sen bu işler ile ‘Ne uğraşıyorsun’ diyenler oldu. Burada kimseyi kastetmiyorum. Önemli olan turizm için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasıdır. Biz kitle turizmi yapıyoruz. Bizim kültür turizmi için de sağlık turizmi için de yeteri kadar imkânlarımız var.”
ÜLKEMİZDE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Festivalin ana etkinlik noktaları arasında Hadrianus Kapısı, Kesik Minare, Expo 2016 Parkı (Keçili Park), Yivli Minare, Suna İnan Kıraç Müzesi ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü yer alırken, sokaklarda sürpriz etkinlikler festival izleyicilerini karşılayacak. “Dünya Old Town” şehirlerini buluşturacak ve ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek “Kaleiçi Old Town Festivali’nin onur konuğu ise Küba, Havana. Kaleiçi Old Town Festivali’nin ilk günü 4 Mayıs’ta Küba rüzgarı esecek. Program kapsamında dans atölyesi, puro yapımı ve serginin yanı sıra Latin Cuba Band konseri ve dans gösterileri Antalyalıları coşturacak.
06:00’DA YAT LİMANI’NDAN ÜCRETSİZ TEKNE KALKACAK
Hıdırrellez dileklerini denize atmak isteyenler için 6 Mayıs sabah 06:00’da Yat Limanı’ndan ücretsiz tekne kalkacak. Kaleiçi sokakları, Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğündeki ‘Hope&Wish’ sergisine ev sahipliği yapacak. Antalya Sanatçılar Derneği de festival kapsamında bir sokak sergisi ve atölye çalışmalarıyla sanatseverlerle buluşacak. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ise ‘Gelenekselden Moderne’ başlığı altında kıyafet ve takı defilesi gerçekleştirecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.