Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi İlbade Mezarlığı kazı çalışmaları dokuzuncu yılına girdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan İlbade Mezarlığı’nda sürdürdüğü kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu, Osmanlı ve...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan İlbade Mezarlığı’nda sürdürdüğü kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan İlbade Mezarlığı’nda yürüttüğü kazı çalışmaları dokuzuncu yılına girdi.
2007 yılında başlayan ve 9’uncuyılına giren kazı çalışmalarında ortaya çıkan bulgular Denizli tarihine ışık tutuyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlbade Mezarlığında kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarının 2007 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığını hatırlattı. 9 yıllık sürede zaviye yapısı, namazgah, Selçuklu ve beylikler dönemine ait aile mezarları, Osmanlı dönemine ait kalıntılar, Orta Asya geleneğini anlatan mezarlar, birçok tarihi mezar taşlarının ortaya çıkarılıyor.
Mezarlığın tarihi dokusunun Denizli için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Zolan, "İlbade Mezarlığı, atalarımızın Denizli’ye geldiğinden itibaren, Denizli’ye hizmet etmiş manevi önderlerimiz ve büyüklerimizin defnedildiği mezarlığımızdır. İlbade Mezarlığı köklerimizin olduğu, manevi değerlerimizin bulunduğu ve atalarımızın yattığı bir mekandır. 9 yıldan buyana yaptığımız çalışmalar ile binlerce mezar taşını ayağa kaldırdık. Birçok büyüğümüzün mezarını geleceğe taşıma ve geçmişimizi de gün yüzüne çıkarma anlamında restorasyonlarını gerçekleştirdik" diye konuştu.
Bölgedeki tarihi dokuyu gelecek nesillere taşıyacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Amacımız geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak. Köklerimizin geldiği yer olması sebebiyle İlbade’yi çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm insanlarımızın gezerek bilgi sahibi olabilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.