Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarih Profesörü Şimşirgil:

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, bir Müslüman’ın, İslam’ın iman esaslarıyla, emir ve yasaklarını, en güzel bir şekilde, muteber ilmihal kitaplarından öğrenebileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, bir Müslüman’ın, İslam’ın iman esaslarıyla, emir ve yasaklarını, en güzel bir şekilde, muteber ilmihal kitaplarından öğrenebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Şimşirgil, Bursa’da TÜYAP Kitap Fuarı’nda yaptığı açıklamada, sadece Kuran-ı Kerim’i okuyup dini öğrenmeye çalışanlara karşı çıkarak, Osmanlı’da her evde Mızraklı İlmihal olduğunu kaydetti. Şimşirgil, “Kuran-ı Kerim’i anlamam için benim 80 tane ilim bilmem lazım. Daha peygamberlerin sıfatlarını bilmiyorlar, Cenab-ı Hakk’ın sıfatlarını bilmiyorlar, dinin en temel meselelerini bilmiyorlar, aç Kuran-ı Kerim’i oku, anla diyorlar. Sanki muhtara, aç anayasayı bana hüküm ver diyorlar. İnanın Kudbuddin-i İzniki’nin bir Mızraklı İlmihal’ini okuyan, İmam-ı Gazali’nin Ey Oğul tercümesini okuyup öğrenen insan, bugünkü profesörlerin bin kat ilerisine geçer. En basit şeyi zorlaştırıyoruz. Kuran-ı Kerim’i sanki mezhep imamları, alimler anlamadı mı?” diye konuştu.
Şimşirgil, daha sonra kitaplarını imzalayarak, katılımcılarla sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.