Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarih gezileriyle Konak’ı yeniden keşfettiler

İzmir’in Konak ilçesinde, kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla başlattığı tarih gezilerinin yeni dönem turları başladı. Gelen yoğun talep üzerine salı ve çarşamba olmak üzere haftada iki güne çıkarılan geziler sayesinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarih gezileriyle Konak’ı yeniden keşfettiler

İzmir’in Konak ilçesinde, kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla başlattığı tarih gezilerinin yeni dönem turları başladı. Gelen yoğun talep üzerine salı ve çarşamba olmak üzere haftada iki güne çıkarılan geziler sayesinde kent sakinleri Konak’ın Kadifekale ve Basmane bölgesindeki önemli dini ve sivil mimari örnekler geziliyor.

Konak Belediyesinin Kent Tarihi Birimi tarafından organize edilen tarih gezilerinin yeni dönem turları start aldı. Ücretsiz kent turlarına katılan vatandaşlar, keyifli bir yolculuğa çıktı. Tarih turları sayesinde İzmirliler, hem yaşadığı kentin tarihi semtlerini yakından tanıdı, hem de sosyalleşme fırsatı buldu. Yaşadıkları kentin daha önce hiç görmedikleri yerlerine giden kent sakinleri, Basmane’deki Aya Vukla (Aziz Vukolos) Kilisesini, Bıçakçı Han, Kumrulu Mescid, Altınpark Kazı Alanı, Tarihi Emniyet Oteli, Kıllıoğlu Hamamı, Dönertaş Sebili ve bir dönem Yahudilerin kaldığı evler olan Kortejoları gibi yerleri gezdi.

Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimince düzenlenen gezilerin, sabah 10.00’da başlayıp saat 16.00’ya kadar sürdüğü, ücretsiz gezilere katılmak isteyenlerin Konak Belediyesinin 484 53 00 numaralı telefonundan 2902 dahili hattını aramalarının yeterli olacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.