Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanklar bu kez Cumhuriyet için sokaklara çıktı

Çorlu’da Cumhuriyet bayramı kutlamaları için düzenlenen resmigeçit töreninde 5. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yer alan tanklar da boy gösterdi.Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Çorlu’da düzenlenen törenlerde Türk...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorlu’da Cumhuriyet bayramı kutlamaları için düzenlenen resmigeçit töreninde 5. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yer alan tanklar da boy gösterdi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Çorlu’da düzenlenen törenlerde Türk mühendislerinin eseri olan Fırtına ve Atılgan tankları da boy gösterdi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ardından Çorlu sokaklarına ilk kez Cumhuriyetin yıl dönümü kutlamaları için çıkan tankları vatandaşlar ilgi ve dikkatle izledi. Vatandaşlar Mehmetçiklere sevgi gösterilerinde bulundu.
Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde en büyük ilgiyi her zaman olduğu gibi Mehmetçikler gördü. Vatandaşların sevgi gösterileri arasında tören alanından geçen askerler, Vatan Sana Canım Feda diyerek Çorlu sokaklarını inletti. Omurtak Caddesi’ndeki törenlerde, Türk Mühendislerinin eseri olan Fırtına ve Atılgan tankları da geçti. Dev tankların geçişi sırasında vatandaşlar, tankların üzerlerindeki askerlere sevgi gösterisinde bulundu.
5. Kolordu Komutanlığı 15 Temmuz darbe gecesi yaşanan hain kalkışma sırasında kilit bir rol oynamış, televizyonların canlı yayınlarına telefonla bağlanan dönemin 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan devletin ve milletin yanında olduklarını açık bir biçimde ifade ederek hainlerin karşısında olacaklarını açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.