Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tankın önüne yatan kahramandan TDK’ya çağrı

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişiminde tankın önüne yatarak durdurmaya çalışan Metin Doğan, Türk Dil Kurumu’na (TDK) çağrıda bulundu. Doğan, "Darbenin ismini zorbalık diye değiştirsinler" diye konuştu.Madenci Anıtı...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişiminde tankın önüne yatarak durdurmaya çalışan Metin Doğan, Türk Dil Kurumu’na (TDK) çağrıda bulundu. Doğan, "Darbenin ismini zorbalık diye değiştirsinler" diye konuştu.
Madenci Anıtı önünde toplanan kalabalığa hitap eden Metin Doğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Alanı dolduran vatandaşlar Metin Doğan ile selfie çektirebilmek için birbirleriyle yarıştılar. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda vatandaşlara hitap eden Metin Doğan, çocukları çok sevdiğini söyleyerek çocuklarla yakından ilgilendi.
Türk Dil Kurumu’na çağrıda bulunan Doğan, "Her kanalda da bu yaşadığımız darbe girişiminden dolayı darbe programları yapıldığı için hep darbeden bahsediliyor. Bir sürü kandırılmış insan var. Provokatör görüntülerle kandırılan insanlar var. Etkilenen insanlar var. Bu anne ve babalar çocuklarına ’Kızların başlarını örtmek istediler. Oruç tutmayanları dövdüler. Asker amcalar da bizleri kurtardı. İşte bunun adı darbe’ diyorlar. ve buradan sesleniyorum. Türk Dil Kurumu’na sesleniyorum. Darbenin ismini ’Zorbalık’ diye değiştirsinler ki böyle anne ve baba altına ne yazarsa yazsın çocuklar ’Bunlar zorbalıkla oluyor’ desin" diye konuştu.
Geziparkı olaylarını hatırlattı
Darbe girişiminden bu yana vatandaşların alanları boş bırakmadığını ifade eden Doğan, üstü kapalı Geziparkı olaylarını hatırlattı. Alanlarda hiç polis otosu veya ambulansın yakılmadığına dikkat çeken Doğan, "Bu eylem 15 gündür var. Bu kadar süredir milyonlarca insan dışarıda. Haberleri izlemiyorum. Kaç polis aracı yakıldı, kaç ambulans yakıldı? Yok değil mi hiç yok. Kaç tane halkı taşıyan belediye otobüsleri yakılmaya çalışıldı veya taşlandı? Yok. İşte onlar kendilerine göre haklı gözüktükleri bir konuda vicdansız davrandıkları için Allah’ın yardımı onlara gelmedi ve hiç de gelmeyecek. Allah’ın yardımı vicdanını, cesaretini ayırmayan insanlara gelecek" diye ifade etti.
"Darbenin başarısızlığı Allah’ın yardımıyla oldu"
Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının Allah’ın yardımıyla olduğunu ifade eden Metin Doğan, "Darbenin başarısızlığa uğrama nedenini Allah’ın yardımına bağlıyorum. Allah’ın yardımı da milyonlarca insanın etkisi altında Allah’ın yardımının geldiğine inanıyorum. Atatürk Havalimanı’nda beni öldürmeden gidemeyeceklerini anlamaları, Genelkurmay Başkanımızı öldürseler bile imzalatamayacaklarını anlamaları hepsi Allah’ın yardımıydı. Bu dualar karşısında gerçekleşen Allah’ın yardımında da Allah bana bir rol biçti. Rol nasip etti. onun için O’na sonsuz dua edyorum" şeklinde konuştu.
"Ödüllendirildiğime inanıyorum"
Vicdanı ve cesareti sayesinde Allah’ın kendisini ödüllendirdiğini söyleyen Doğan, "Bugüne kadar insanlar arasındaki zenginliğin vicdanda kaynaklandığına inandığım günden beri dünyanın en zengin insanı olabilmek adına hayatımın her adımında vicdanımı yanımdan ayırmadım. Ve Allah vicdanının sesine kulak veren insanların sesi olmamı da belki bu verdiği rol karşılığında ödüllendirdiğine inanıyorum. Hepinizi çok seviyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.