Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tankın altında kalarak şehit olan genç son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da darbe girişimini protesto ederken tankın altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Kısa, memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir grup askerin darbe girişimine tepki için İstanbul’da...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da darbe girişimini protesto ederken tankın altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Kısa, memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir grup askerin darbe girişimine tepki için İstanbul’da protesto gösterilerine katılan 28 yaşındaki Hüseyin Kısa tankın altında kalarak hayatını kaybetti. İstanbul’da bir atölyede çalışan evli ve bir çocuk babası Hüseyin Kısa’nın cenazesi memleketi Tokat’ın Zile ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi polislerin omuzlarında Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Şehidin eşi Hülya Kısa, 2 yaşındaki kızı Nisa ile katıldığı cenaze töreninde gözyaşlarına boğularak, “Kızım babasız kaldı, ciğerim yanıyor. Teröre dur desinler artık yeter. Başkaları da yanmasın, evladım yetim kaldı, başkalarının kalmasın. Vatan sağ olsun” diye konuştu.
Şehidin amcası Recep Niksar, Hüseyin Kısa’nın, bir kadını ezen tanka müdahale etmek isterken gömleğine paletin takılması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.
Öğle namazına müteakip Cumhuriyet Meydanı’nda kılınan cenaze namazına Vali Cevdet Can, Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenaze namazı sonrasında Hülya Kısa, eşinin arkasından "Aşkım sana doyamadım" diye gözyaşı döktü.
Yakınlarının gözyaşları arasında Kısa’nın cenazesi Yıldıztepe köyünde toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.