Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taner Yıldız, “Ben çocukluğumda Galatasaraylıydım ama şimdi uzaklaştım”

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Galatasaray’ın Hakan Şükür ve Arif Erdem’i ihraç etmemesi üzerine açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Galatasaray’ın Hakan Şükür ve Arif Erdem’i ihraç etmemesi üzerine açıklamada bulundu.

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız partisinin 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmalarına katılmak üzere Nevşehir’in Ürgüp ilçesine geldi. AK Parti Ürgüp İlçe Başkanlığını ziyaret eden Yıldız, burada Ürgüp İlçe Başkanı Aynur Asiltürk’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Taner Yıldız, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan Hakan Şükür ve Arif Erdem’in Galatasaray’dan ihraç edilmemesi konusunda yaptığı açıklamada, "Çocukluğumda Galatasaraylıydım ama dün alınan karar sonrasında Galatasaray’dan uzaklaştığımı söylemeliyim" dedi.

Yıldız, "Biz istikrarı kurduk. Ama bunun korunmasına borçlu olanlar yalnızca iktidar partileri değildir. Muhalefet partileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleridir, esnaftır, sanayicidir, çiftçimizdir, tüccarımızdır, spor alemi de bunun istisnası değildir. FETÖ ile alakalı yargı kararları olan ve bununla ilgili mahkeme süreci bulunan bir yapıya karşı Galatasaray camiasının yekpare olarak böyle bir karar almamış olmamasını gerçekten çok büyük bir üzüntü ile karşıladığımı söylemem lazım. Biz 15 Temmuz gecesinde meydanlara çıkarken yanımızdakine sen hangi partidensin diye sormadık. Hangi takımdansın diye de sormadık. Yalnızca Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü beraberliğini düşündük. Açıkçası ben çocukluğumda Galatasaraylı olarak büyüdüğümü söylemem lazım. Ama şu anda Galatasaray’ın bu kararı, Galatasaray’dan uzaklaştırdığını söylemeliyim. Yani taraftarlarını dahi Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hangi partiye ait olup olmadığı hiç önemli değil. Herhangi partiden olabilir. Ama hiçbir şekilde Türkiye’nin 15 Temmuz tehdidine kayıtsız kalamaz. Galatasaray’ın aldığı bu karar bununla alakalı kayıtsızlığı gösteren bir karardır. Oy birliği ile alınmadığını biliyorum. Buna oy verenlerde vermeyenlerde oldu. Ama bu kararla ilgili oy verenlerin topluma vicdanını özellikle taraftarlarını yaraladığını bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.