Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Talat; “Kıbrıs’ta Yıl Sonuna Kadar Çözümü Umut Ediyoruz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yaşanan ekonomik ve siyasi sorunların Güney Kıbrıs Rum kesimini çözüme yaklaştırdığını belirterek, “Umudumuz, Mayıs’taki seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yaşanan ekonomik ve siyasi sorunların Güney Kıbrıs Rum kesimini çözüme yaklaştırdığını belirterek, “Umudumuz, Mayıs’taki seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir sonuca varmak” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu’nun düzenlediği ’Kıbrıs Sorunu’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın’a gelen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu tarafından resmi törenle karşılanan Talat’a eşi Oya Talat da eşlik etti.
Mehmet Ali Talat’a ziyareti için teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sizi burada görmek beni ve tüm Aydın halkını çok mutlu etmiştir” dedi.
2 yıl önce de Aydın’ı ziyaret ettiğini anımsatan KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali talat ise “Burada büyük bir hüsnü kabul görmüştük. Sağ olun bunu tekrarlıyorsunuz. Aydın ve bu yöre çok farklı özelliklere sahip. Gerçekten insanları çok sıcak. Burası, Türkiye’nin birçok yerine göre çok şanslı bir yöre. Ülkede yaşanan bazı sıkıntılar ve güvenlik açısından burası daha şanlı. Ayrıca Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi burası. Eski eserler bakımından da çok zengin bir bölge” diye konuştu.
“KOŞULLAR GÜNEY KIBRIS’I ÇÖZÜME YAKLAŞTIRDI”
Kıbrıs sorununun çözümü noktasında çok uzun bir maraton yaşandığına işaret eden Talat, şu ifadeleri kullandı:
“Bugüne kadar çok etaplı bir maraton yaşandı. Bazı etaplar lehimize, bazı etaplar aleyhimize sonuçlandı ama şu anda oldukça ciddi bir süreç yaşanıyor. Güney Kıbrıs’ta seçimler olması nedeniyle bir yavaşlama görüyoruz fakat her şeye rağmen ilerlemeler devam ediyor. Yakınlaşmalar artıyor. En önemlisi geçmiş yıllardan farklı olarak Güney Kıbrıs’taki ekonomik ve siyasi koşullar Kıbrıs sorununun çözümünü, çözümü onaylama ve istemeye yaktın bir toplum ortaya çıkmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs ekonomisi büyük bir sarsıntı yaşadı. Daha önce görülen ‘Kıbrıslı Türkler yoksuldur, biz zenginiz. Biz zenginliklerimizi bölüşmek istemiyoruz’ şeklindeki yaklaşımlar ortadan kalktı. Çözümle adanın yabancı yatırımcı çekeceği ve böylece zenginleşeceği düşüncesi hakim olmaya başladı. Bu nedenle şartlar daha uygun görülüyor.”
“YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜMÜ UMUT EDİYORUZ”
KKTC’nin çözüme yönelik çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Talat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibinin yürüttüğü çalışmaya en büyük desteği veren hükümet bizim hükümetimiz oldu. Gerçi son dönemde bir hükümet bunalımı yaşıyoruz ama bundan sonra da en azından siyasi parti olarak en büyük parti konumundayız. Var gücümüzle çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Güneyde Mayıs’ta seçimler var. Umudumuz, Mayıs’taki seçimlerden sonra yılsonuna kadar bir sonuca varmak. Bu çabada Türkiye’de bize destek oluyor. Onun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz”
Başkan Çerçioğlu, ziyaretin konunsa Mehmet Ali Talat’a Aydın’da özgü incir ve zeytinyağından oluşan bir hediye sepeti takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.