Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taksim’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Polis, tören sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Polis, tören sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, tören alanına giren herkes didik didik arandı. Güvenlik önlemlerine Özel Harekat polislerinin de destek verdiği görüldü.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyetin de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk bırakıldı. Çelenk töreninden sonra bayram, davul-zurnalar eşliğinde halay çekilerek coşku içinde kutlandı.
Kutlamalar için eşiyle beraber Iğdır’dan gelen ve halaylara eşlik eden Hacı Rüstem Akçabay, “Bayram çok güzel. Gençlerin bayramı, çocukların bayramı, Türkiye’nin bayramı. Eğlendik, geldik, gördük. Çok güzel. Gençler bizim kadar eğlenmedi, ama onların mutlu günü olduğu için heyecanlılar. Yerimizde duramadık, çünkü bizim bayramımız” dedi.
Doğduğundan beri İstanbul’da yaşadığını ve hemen hemen her yıl kutlamalara katıldığını belirten 85 yaşındaki Sema Karnıyarık ise, “Ben 85 yaşındayım. Bütün bayramları biliyorum. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Ben 1933’de doğdum, Atatürk 1938’de öldü. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.
Öte yandan, CHP İstanbul İl Başkanlığı da törenden sonra Atatürk Anıtı’nın önüne bir çelenk bıraktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.