Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taciz İddiasıyla Açığa Alınan Doktor İddiaları Yalanladı

Aydın’da staj yapan 17 yaşındaki lise öğrencisi M.A.’yı taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra görevden uzaklaştırılan 55 yaşındaki Dr. R.T. taciz iddialarını yalanladı.Çocuk...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın’da staj yapan 17 yaşındaki lise öğrencisi M.A.’yı taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra görevden uzaklaştırılan 55 yaşındaki Dr. R.T. taciz iddialarını yalanladı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan evli ve 2 çocuk babası Dr. R.T., Psikiyatri uzmanı eşi A.T. ile birlikte olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Taciz iddialarını yalanlayan Dr. R.T., hayatında ilk defa böyle bir şikayete maruz kaldığını ifade etti. Günde yaklaşık 100 ile 120 hastayı muayene ettiğini ve mesleğini icra ederken birçok sorunla karşılaştıklarını ifade eden Dr. RT., 31 yıllık hekimlik hayatı boyunca kendisine ne yanında çalışan tıbbi sekreterler ne de hasta yakınları tarafından böyle bir ithamda bulunulmadığını belirterek sicilinin temiz olduğunu belirtti.
“SOHBETLERİMİZE KATILIYORDU”
Görev yaptığı polikliniğin hastanenin giriş katında olduğunu hatırlatan doktor R.T., söz konusu stajyer öğrencinin ise 6. katta bulunduğunu belirtti. Aynı katta tedavi gören hastalar olduğunda viziteye çıktığı zamanlarda M.A. ile birkaç kez karşılaştığını belirten R.T., öğle yemeği sonrası verdikleri kahve molası sırasında sekreterleriyle otururken öğrencinin yanlarına geldiğini belirterek, “Bu sayede birkaç kez sohbet ettik. Bana hukukçu olmak istediğini söylemişti. Ben de kendisine ‘İyi bir branşta karar kılmışsın’ demiştim” diye konuştu.
M.A.’nın çağrılmadığı halde kendisinin meslektaşlarıyla birlikte yaptığı sohbetlere katıldığını iddia eden doktor R.T., bir gün evlilikle ilgili yaptıkları sohbet sırasında öğrencinin araya girerek kendisinin de bir erkek arkadaşı bulunduğunu ve babasının 39 yaşında olduğunu söylediğinde stajyer öğrenciye dönerek; “Ben 55 yaşındayım ve 39 yaşında evlendim, demek ki biz evlilikte geç kalmışız” dediğini savundu.
“ÖPTÜĞÜM İDDİASI YALAN”
Öğrenciyi polikliniğe dosya getirdiği sırada öptüğü iddialarına da açıklık getiren D. R.T., “Böyle bir şey mümkün değil; dosyaları benim tıbbi sekreterim getirir. Kendisi polikliniğe bir defa geldiğinde zaten içeride sekreterlerim ve hastam vardı” dedi.
M.A. ile karşılıklı olarak birkaç kez cep telefonuyla mesajlaştığını da açıklayan R.T., şöyle konuştu:
“Spor yaptığını ben de sporun nasıl geçtiğini sordum. Kendisine de nöbette olduğumu yazdım ve zaten birkaç satırlık bir mesajdı içeriğinde de taciz söz konusu değildi.”
“ÇOCUK SAHİBİ BİR İNSANIM”
İki çocuğundan büyük olanının 15 yaşında olduğunu söyleyen Dr. R.T., stajyer öğrencinin kendi çocuğu yaşında olduğunu belirterek taciz iddialarını ayağı yere basmayan ithamlar olduğunu savundu. İddialar sonrası hukuki ve idari işlemlerin başladığını açıklayan R.T., sözlerine şöyle devam etti:
“Benim bildiğim bir ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa, masumiyet karnesi varsa önce suçun ispat edilmesi lazım. Gerçekten suçlu muyuz yoksa değil miyiz, bunun ispat edildikten sonra iddialara istinaden açığa alınmalar, basında deşifre edilmeler yanlış. Neticede bizim de ailemiz ve çocuklarımız var. Kişiliği daha oturmamış bir genç kızın iddiaları neticesinde bir yuvanın alabora olması gerçekten çok düşündürücü.”
“EŞİME İNANIYORUM”
İddialar karşısında çok üzüldüklerini belirten doktorun psikiyatri uzmanı eşi A.T. ise 16 yıllık evlilikleri boyunca eşinin böyle bir olaya karışmadığını belirterek eşinin masumiyetine inandığını söyledi. Gelişme çağında olan genç kızların zaman zaman kişilik problemleri yaşadığına dikkat çeken psikiyatri uzmanı Dr. A.T., “Eşime sonuna kadar güveniyorum ve onun yanındayım” ifadelerini kullandı.
“TEHDİT EDİLİYORUZ”
Yaşadıkları olaydan ötürü meslektaşlarının ve hastalarının kendilerine destek verdiğini açıklayan Dr. R.T., stajyer öğrencinin babası tarafından kendisine ve eşine tehdit mesajları geldiğini ve eşine telefon açılarak ağır küfür ve hakaretlerde bulunulduğunu savunarak, “Biz de avukatımızla konuşarak hukuki süreç başlatacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.