Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tacev 3. Yılını Kutluyor

İhlas Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı merhum Dr. Enver Ören tarafından 2012 yılında kurulan Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı (TACEV), eğitim alanında ve toplumsal ahlakın güçlendirilmesine yönelik verdiği değerli hizmetlerin...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhlas Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı merhum Dr. Enver Ören tarafından 2012 yılında kurulan Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı (TACEV), eğitim alanında ve toplumsal ahlakın güçlendirilmesine yönelik verdiği değerli hizmetlerin 3. yılını kutluyor.
Vakıf Başkanı Fahrettin Tacar, kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, evrensel değerlere, insan hak ve hürriyetlerine, bütün varlıkların haklarına riayet ederek, beden, ruh ve akıl yönünden sağlam, devletimize, milletimize, millî ve manevî değerlerimize saygılı ve bağlı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Tacar, "Ülkemizde, Türk ve İslam coğrafyasında ve tüm dünyada, maddi ve manevi bakımından yaşanan süratli gelişmelerin, değişim ve dönüşümün ancak, sağlam ve köklü bir eğitim ve öğretim ile sağlanabileceğine inandık, bu maksadımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi.
Vizyonlarının, Türk ve İslam medeniyetini bütün dünyada tanıtmak olduğunu kaydeden Tacar, bu doğrultuda Türkiye, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Asya, Afrika ve Avrupa başta olmak üzere, bütün dünya ülkelerindeki gençlere eğitim ve sosyal imkânlar sağlayarak, maddi ve manevi güçlenmelerine imkan sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Vakfın, insanlığın sonsuz saadeti, refahı ve huzuruna hizmet etmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Tacar, "Halka hizmet, Hakka hizmettir. İnsanları ebedî saadete kavuşturmak için hayırda yarışalım" anlayışıyla faaliyet gösterdiklerini vurguladı.
Türk ve İslâm coğrafyasında, süratli bir şekilde, maddî ve manevî gelişmenin, ancak sağlam ve köklü bir eğitim ve öğretim ile sağlanabileceğini söyleyen Tacar, bu çerçevede her bölgede talebe evleri, öğrenci yurtları, kreşler, kolejler, huzurevleri, kütüphaneler, üniversiteler, eğitim ve araştırma merkezleri açmayı, ilmî ve kültürel yayınlar yapmayı, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere destek olmayı, hastane ve sağlık merkezleri açmayı, tıbbî yardımlar, gıda yardımları ve barınma hizmetleri sağlamayı; ayrıca, millî ve manevî değerlerimizi yeniden keşfetmek, tam olarak ortaya çıkarmak için, araştırma merkezleri kurmayı, örgün, yaygın, görsel ve uzaktan eğitim metotları ile gençliğin hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Vakfın Kurucuları ve mütevelli heyetini değerli eğitimciler oluşturuyor. Bunlar arasında Mehmet Sait Arvas, Fahrettin Tacar, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Prof. Dr. Hikmet Savcı, Prof. Dr. İsmail Kaya, Yahya Yar, Naci Torba, Ali Zeki Osmanağaoğlu, Yavuz Özgün, Prof. Dr. Metin Yerebakan, Ahmet Çağlar, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Av. Ahmet Şenpeker, Av. Mehmet Okyay, Hüseyin Şener, Hami Koç, Av. Serkan Tunçay bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.