Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabipler Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Ankara’daki terör saldırısını gerçekleştirenlere yönelik yaptığı açıklamada, “Söylemleriniz, eylemleriniz ve hesaplaşmalarınıza masum insanları kurban etmeyin” dedi.14...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tabipler Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı
Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Ankara’daki terör saldırısını gerçekleştirenlere yönelik yaptığı açıklamada, “Söylemleriniz, eylemleriniz ve hesaplaşmalarınıza masum insanları kurban etmeyin” dedi.
14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlemeyi planladıkları ‘Beyaz Yürüyüş’ü Ankara’daki patlama nedeniyle iptal ettiklerini belirten Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Terörün her türlüsünü ve Ankara katliamını nefretle kınıyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak bir kez daha ölüme karşı koşulsuz yaşama hakkını savunuyoruz. Siyaha karşı beyazı savunuyoruz. Hemen şimdi, herkes için, ülkenin her yerinde ve kalıcı bir barış istiyoruz. Katliamlar ve sivil ölümler durdurulsun. Masum insanlar kurban edilmesin. Üniversite sınavının yapıldığı bir günde gençlere kanla sulanmış bir ülke ve gelecek bırakılmasın. Pazar akşamı 18.45’e kadar ülkemizin içinde bulunduğu tüm olumsuzluklara rağmen, meslektaşlarımız ve hekim dostlarıyla beraber 14 Mart Tıp Bayramı için geleneksel beyaz yürüyüşümüzü yapmayı ve hekim, insan, kadın, çocuk ve çevre haklarından söz eden bir konuşma yapmayı planlamıştık. Döviz ve pankartlarımız da hazırdı ancak 18.45’te bir kez daha akıllara sığmayan büyük bir katliam haberiyle yüreklerimiz dağlandı.”
Ankara’yla birlikte tüm Türkiye’nin kana bulandığını söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Prof Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, şöyle devam etti:
"Onlarca masum insan öldü veya yaralandı. Yüreğinde insanlığın zerresini taşıyan herkes göz yaşlarına boğuldu. Artık kelimeler yetersiz, acının tarifi yok. Sadece yüreklerimiz değil tüm hücrelerimiz acıyor ve yanıyor. Tıpkı katliamda yanan canlarınki gibi. Hissettiklerimizi nasıl tanımlayacağımızı, ne söyleyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Kayıp canların ve yaralıların sayısını işitirken bile sarsılacak kadar büyük bir felaketin ardından zaten ne söylenebilir ki. Bu ilk değil. Bizler aynı acıları Ankara, İstanbul, Suruç ve Diyarbakır’da da yaşadık. Hem de bir yıldan kısa bir süre içerisinde defalarca. Bu nedenle herkesi duyarlı olmaya ve duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Bu duruma neden olan ve bizleri, ülkeyi bugünlere getirenlere sesleniyoruz. Söylemleriniz, eylemleriniz ve hesaplaşmalarınıza masum insanları kurban etmeyin. Bu kıyımı, bu zulmü, bu ardı arkası gelmez nefreti, düşmanlığı kınıyoruz. Sadece dünkü katliamın sorumlularının derhal bulunmasından ve cezalandırılmasından öte, bu duruma neden olan, bizleri ve ülkeyi bugünlere getirenlere sesleniyoruz; sizler de suçlusunuz.”
Basın açıklamasının ardından hekim ve sağlık çalışanları, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Adana Tabipler Odası’nın basın açıklamasına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve TMMOB Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi de katılarak destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.