Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Süslü Egzoz’ kansere ’dur’ demek için gazladı

‘Süslü Egzoz’ adı altında motosiklet grubu kuran kadınlar, erkek motosiklet grubuyla beraber bu sefer de meme kanserine dur demek için gaza bastı.Erkekleri kıskanıp ‘Süslü Egzoz’ adı altında motosiklet grubu kurarak gündeme gelen motosiklet...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Süslü Egzoz’ adı altında motosiklet grubu kuran kadınlar, erkek motosiklet grubuyla beraber bu sefer de meme kanserine dur demek için gaza bastı.
Erkekleri kıskanıp ‘Süslü Egzoz’ adı altında motosiklet grubu kurarak gündeme gelen motosiklet tutkunu kadınlar, bu sefer de erkeklerle beraber meme kanserine dur diyebilmek için gaza bastı. Kiminin ‘anne’, kiminin ‘ev hanımı’, bazılarının da de meslek sahibi olduğu kadınlardan oluşan ‘Süslü Egzoz’ Motosiklet Grubu, erkeklerden oluşan Tekirdağ Motosiklet Grubuyla beraber kentin Sahil Dolgu alanında bir araya geldi. ‘Süslü Egzoz’ Motosiklet Gurubu Başkanı ve üyeleri, meme kanseri ayı kapsamında kentte yapacakları sürüşe yönelik açıklamalarda bulundu.
"Bu farkındalığın yanında olmak istiyoruz"
‘Süslü Egzoz’ Grubunun Başkanı Kübra Ağlamaz, grup adına yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilmektedir. Bu doğrultuda, toplumu bilinçlendirmek adına güçlü adımlar atılıyor. Biz de başta ‘Süslü Egzoz’ ekibi olarak, Tekirdağ Motosiklet Grubu (TEMOD) ve bireysel destek veren arkadaşlarımızla biz de bu konuda bir adım atmak istedik. Her 8 kadının birinde görülen meme kanseri korkulacak bir durum değildir. Ancak erken teşhis ve tanının önemli olduğunu bildiğimiz için, bu farkındalığın yanında olmak istiyoruz. Bu konuda pembe kurdelelerimizi takıp bir sürüş düzenleyeceğiz. Bu farkındalığın yaşatılmasını umut ediyoruz. Bizim yanımızda olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
"Sadece bir latife olsun diye söylemiştik"
Erkeklerin motosiklet gruplarını kıskandıkları söylemleri üzerine konuşan Ağlamaz, "Aslında o kıskanmak değildir. Biz ona imrenmek diyelim. Yani neden kadınların böyle bir grubu yok, neden kadınlarda beraber böyle bir geziye çıkmasınlar ki. Biz aslında biraz ondan yakındık ama kıskanmak söz konusu değil aslında biz onu sadece bir latife olsun diye söylemiştik" şeklinde açıklamada bulundu.
"Kadının ne kadar güçlü olabileceğinin örneğiyiz"
‘Süslü Egzoz’ Motosiklet Grubu üyesi Mahmure Yel ise dayanışma içinde olduklarını dile getirerek, "Yeni kurulan bir grup, ben de bu grubun üyesiyim. Biz bayan grup olarak kendi içimizde dayanışma içerisindeyiz. Meme kanseriyle ilgili, duyarlı olmamız gerektiğini, bir kere daha erken teşhis ve tanının çok önemli olduğunas dikkat çekmek istedik. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istiyoruz. Ekip olarak hepimizin işi gücü var. Ama sosyal sorumluluğumuzu da unutmuyoruz. Bir kadının ne kadar sosyal olabileceği, her şeyi yapabileceği ve bir kadının ne kadar güçlü olabileceğinin bir örneğiyiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"Kimimiz anne, kimimiz meslek sahibi"
Grupta olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Songül Biçersoy da, "Biz bayanlar olarak arkadaşlarla dayanışma içerisindeyiz. Kimimiz anne, kimimiz meslek sahibi, kimimiz abla, kimimiz kardeş. Biz de varız bu hayatta birçok yerde destekçiyiz" dedi.
Meme kanseri için bir araya gelen kadın motosikletçiler, motosikletlerine pembe kurdele bağlayarak erkek motosikletçilerle beraber kentin dört bir yanına tur attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.