Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’un Dört Bir Tarafı Beton Bloklarla Çevriliyor

Sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği, operasyonların ise geçtiğimiz gün sona erdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, tarihi surların aralıkları ve kapıları beton bloklarla kapatıldı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği, operasyonların ise geçtiğimiz gün sona erdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, tarihi surların aralıkları ve kapıları beton bloklarla kapatıldı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlatılan sokağa çıkma yasağı dün kısmen kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı, operasyonların ise tamamen bittiği tarihi Sur ilçesinde, güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, ilçeye ismini veren tarihi Diyarbakır Surları’nın aralıkları ile kapılarına, beton bloklar yerleştirilmeye başlandı. İlçeyi çevreleyen surların zaman içinde tahrip olması nedeniyle oluşan deliklerin de beton bloklarla kapatıldığı görülürken, işlemin güvenlik gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.
Tarihi surların arasındaki açıklıklar ile kapılardan teröristlerin kaçmasını veya girmesini önlemek için yerleştirilen blokların, ileriki tarihlerde kaldırılacağı öğrenildi.
Bilindiği üzere, UNESCO’nun 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri de Dünya Kültür Mirası olarak tescillenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.