Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’un Ardından Bağlar’da Da Göç Dalgası Başladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde olduğu gibi, 3 gün önce sokağa çıkma yasağı başlayan Bağlar ilçesinde de vatandaşlar evlerini terk ederek göç etmeye başladı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlayan ve 107. güne giren...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sur’un Ardından Bağlar’da Da Göç Dalgası Başladı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde olduğu gibi, 3 gün önce sokağa çıkma yasağı başlayan Bağlar ilçesinde de vatandaşlar evlerini terk ederek göç etmeye başladı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlayan ve 107. güne giren sokağa çıkma yasakları kapsamında 20 binden fazla kişi evini terk edip, kentin farklı ilçelerine göç etmişti.
3 gün önce teröristlerce çıkan çatışmada bir polisin şehit olmasının ardından başlayan sokağa çıkma yasağı, Bağlar ilçesinde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Yoğun silah seslerinin yükseldiği ilçede ikamet eden vatandaşlar, bazı eşyalarını yanına alarak evlerini terk etti. Bağlar’dan göç eden vatandaşlar arasında, Sur ilçesindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Bağlar ilçesine yerleşen ailelerin de olduğu öğrenildi.
Hemen her sokak arasına parke taşları ve tahtalardan barikat oluşturulduğu görülürken, güvenlik güçleri, evlerinden eşyalarıyla çıkan vatandaşların geçişlerine, üst aramalarının ardından izin veriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.