Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Surpkwork Manastırı Koruma Altına Alındı

Elazığ’ın merkeze bağlı Şahinkaya köyü sınırları içerisinde yer alan tarihi Surpkwork Manastırı koruma altına alındı. Elazığ Belediyesi ve Müzesi iş birliğiyle yapılacak çalışmalarla Surpkwork Manastırı ve çevresi Arkeo Park...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’ın merkeze bağlı Şahinkaya köyü sınırları içerisinde yer alan tarihi Surpkwork Manastırı koruma altına alındı. Elazığ Belediyesi ve Müzesi iş birliğiyle yapılacak çalışmalarla Surpkwork Manastırı ve çevresi Arkeo Park alanı olarak düzenlenerek, turizme kazandırılacak. Çalışma sonucu tarihi alanın çevresi dekoratif panel çitlerle çevrilerek, geçici koruma sağlandı.
Çalışma ile ilgili belediye tarafından yapılan açıklamada, "Surpkwork Manastırı ve çevresinde yapılacak restorasyon öncesi sondaj ve kazı çalışmalarına ilişkin Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nden izinler alınacak. Alınacak izinler doğrultusunda kazı ve sondaj çalışmaları başlatılacak ve restorasyona yönelik proje hazırlanarak, onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderilecek. Projenin onaylanmasının ardından ise uygulama çalışmaları başlatılacak. Gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarının ardından tarihi ve kültürel bir miras olan Surpkwork Manastırı ve çevresi, arkeolojik eğitim çalışmalarının yapılmasına olanak sağlayacak Arkeo Park alanı olarak düzenlenerek, turizme kazandırılacak" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.