Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Surlu Çocukların Sevinci Buruk

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağın kaldırıldığı bölgelerde top oynayan çocuklar, buruk bir sevinç yaşıyor. Mahallelerinde yasağın kaldırılmasına sevinen çocuklardan biri, 103 gündür okula gidemediğine, başka bir çocuk ise bütün...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağın kaldırıldığı bölgelerde top oynayan çocuklar, buruk bir sevinç yaşıyor. Mahallelerinde yasağın kaldırılmasına sevinen çocuklardan biri, 103 gündür okula gidemediğine, başka bir çocuk ise bütün evlerin yıkıldığına üzüldüğünü belirtti.
Merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi ile bir caddesinde 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 13 Mart’ta bir mahalle, 4 sokak ve Gazi Caddesi’nin tamamında kaldırılmıştı. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte vatandaşlar evlerine koştu. 103 gün mahallelerinden uzak kalan çocuklar ise yeniden arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı ancak sevinçleri buruk kaldı.
103 gün sonra mahallesine gelen ve arkadaşlarıyla birlikte top oynayarak, zaman geçiren çocuklardan Zerda Reçber, “65 gün boyunca evde kaldık. Ama geri kalanı dışarıda geçirdik. Mahallemde en çok top oynamayı özledim. Olaylardan dolayı 103 gün okula gitmedim” dedi.
Mertcan Gören adlı çocuk ise karşılaştığı manzara yüzünden kendisini kötü hissettiğini anlatarak, “Sadece bizim ev değil herkesin evi yıkılmış. Bazıları çok fakir bunu nasıl ödeyecek bunları düşünüyorum. Camide namaz kılıp dua ediyorum. Kendim için bir şey istemiyorum ama okula gidemeyenler için kalem, silgi ve çanta istiyorum. Evimize gittik. Arkadaşlarımı gördüm ve özlemiştim” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.