Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeliler zor şartlarda bayrama gidiyor

Esad rejimi ile terör örgütü IŞİD’in saldırısından kaçan 120 bine yakın Suriyeli, ülkelerinde Türkiye’nin kurduğu kamplarda yaşama tutunmaya çalışırken, zor şartlarda Ramazan Bayramı’na gidiyor.Kilis’in karşısında bulanan Suriye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esad rejimi ile terör örgütü IŞİD’in saldırısından kaçan 120 bine yakın Suriyeli, ülkelerinde Türkiye’nin kurduğu kamplarda yaşama tutunmaya çalışırken, zor şartlarda Ramazan Bayramı’na gidiyor.
Kilis’in karşısında bulanan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve Babul Salam Sınır Kapısı çevresinde 7 kampta 120 bin kişi 40 dereceyi aşan sıcakta çadırda yaşıyor.
Türkiye Cumhuriyeti ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde Babul Selam Sınır Kapısı’nda Türkiye sınırına sıfır noktada, Kilis Valiliği koordinesinde Kızılay, AFAD ve İHH tarafından kurulan çadırlarda aşırı sıcakla mücadele eden Suriyelilerin bütün ihtiyaçları İHH önderliğindeki sivil toplum örgütleri tarafından karşılanıyor. İHH fırınlarında üretilen 120 bin ekmek Suriyelilere dağıtılırken, temel ihtiyaç malzemeleri de karşılanıyor. 65 bin Suriyeliye de sıcak yemek veriliyor.
Ramazan Bayramı’na 40 dereceyi aşan sıcakta giren Suriyeliler, “Zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Aşırı sıcak var. Su bulmakta zorluk çekiyoruz. Bütün ihtiyaçlarımızı Türkiye Cumhuriyeti ve İHH tarafından karşılanıyor. Bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz. Her ne kadar burada ihtiyaçlarımız karşısında da evimiz gibi olmuyor. Dünyadan bir ön önce Suriye’deki savaşın bitirilmesini istiyoruz. Bizi bu hale getirenleri hiçbir zaman af etmeyeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.