Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeliler bayrama buruk girdi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye Uyruklu vatandaşlar bayrama buruk girdi.Siirt Kooperatif mahallesinde derme çatma evlerde, iki hatta üç Suriyeli aile aynı evde yaşamlarını sürdürüyor. Yaz sıcağında kullanacakları...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye Uyruklu vatandaşlar bayrama buruk girdi.
Siirt Kooperatif mahallesinde derme çatma evlerde, iki hatta üç Suriyeli aile aynı evde yaşamlarını sürdürüyor. Yaz sıcağında kullanacakları buz dolaplarından yoksun bu aileler komşularının verdiği yardımlarla hayatlarını sürdürüyor.
Abdulkerim Kuzu Camii’nin karşısında iki katlı bir evde akrabalarıyla kalan 7 çocuk annesi Meryem Ahmed, hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Eşi ve 7 çocuğuyla sığındığı şehir merkezinde zor günler geçirdiklerini belirten 45 yaşındaki Ahmed adlı kadın, eşinin çalışamadığı için durumunun çok kötü olduğunu, çoğu zaman komşuların verdiği yemekle hayatlarını idame ettirdiklerini, çocuklarının da sağlıklı beslenmediğinden yakındı.
El Ahmed, "Ülkemizden uzakta 3 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz. Türk halkı bize kucak açtı, Allah kendilerinden razı olsun. Bu bayrama da buruk girdik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.