Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Yusuf Boya Kovasından Enstrüman Yaptı

İzmir’de, anne ile babasını Suriye’deki savaşta kaybettikten sonra ağabeyiyle İzmir’e yerleşen ve boya kovasından enstrüman yaparak para kazanmaya çalışan Suriyeli bir çocuğun yeteneği parmak ısırttı.Suriye’deki bombardımandan kaçarak...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, anne ile babasını Suriye’deki savaşta kaybettikten sonra ağabeyiyle İzmir’e yerleşen ve boya kovasından enstrüman yaparak para kazanmaya çalışan Suriyeli bir çocuğun yeteneği parmak ısırttı.
Suriye’deki bombardımandan kaçarak Türkiye’ye gelen onlarca sığınmacı, hemen her gün Ege sahillerinden kaçakçılarla anlaşarak bindikleri botla Avrupa hayaliyle Yunanistan’a geçmeye çalışıyor. Göçmenlerin akınına uğrayan İzmir’de ise her köşe başlarında bir Suriyeliye rastlamak mümkün. Kimileri dilencilik yaparak, kimileri alın teriyle para kazanırken, Konak ilçesinin Alsancak semtinde Yusuf Abdullah (11) isimli bir Suriyeli çocuk herkesin ilgi odağı oldu.
BOYA KOVASINDAN DAVUL YAPTI
Anne ve babasını savaşta kaybettikten sonra ağabeyiyle İzmir’e yerleşen minik Yusuf, para kazanarak bütçelerine katkı sağlamak için boya kutusundan davul yaptı. Arkadaşı Mustafa’nın seslendirdiği müziğe ayak uyduran Yusuf Abdullah, caddeden geçenlerin dikkatini çekmeyi başardı. Eline aldığı sopayla profesyonel bateristleri aratmayan Yusuf, yeteneğiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Müziğe oldukça yetenekli olduğu gözlenen Yusuf, sokak sanatçılarına taş çıkarttı. Küçük yaşlarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan Yusuf Abdullah, ileride iyi bir baterist olmak istediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.