Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli vatandaşlar ülkelerine dönecekleri günü bekliyor

Eskişehir’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar, Cerablus’ta başlatılan operasyonunu dikkatli bir şekilde Türk televizyon kanallarından takip ederek, ülkelerinin terör belasından kurtulması için dua ediyor.Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli vatandaşlar ülkelerine dönecekleri günü bekliyor
Eskişehir’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar, Cerablus’ta başlatılan operasyonunu dikkatli bir şekilde Türk televizyon kanallarından takip ederek, ülkelerinin terör belasından kurtulması için dua ediyor.
Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu’nu, Suriyeli vatandaşlar dört gözle takip ediyor. Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye yerleşen sığınmacılar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, operasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyor. Gelişmeleri aksatmadan izlediklerini söyleyen Suriyeli vatandaşlar, ülkelerine geri dönecekleri günü sabırsızlıkla bekliyor. Türkiye’nin, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde dimdik ayakta durduğunu aktaran sığınmacı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir lider olduğunu da sözlerine ekliyorlar.
“Geri dönmeyi kim istemez?”
Suriye’deki iç savaştan kaçıp, 3 yıl önce ailesiyle birlikte Eskişehir’e yerleşen 18 yaşındaki Abdullah Elahmed, başlatılan operasyonu desteklediklerini söyledi. Ülkelerinin terörden temizlendiği zaman geri döneceklerini ifade eden Elahmed, “Tabi iyi bir şey ağabey. Şimdi herkes memleketinin o teröristlerin elinden temizlenmesini ister. Allah’a binlerce kere şükür, Türk milletinden de Allah razı olsun. Bizi o dertten kurtaracaksınız. Biz bu işten tabii ki memnunuz. Bizim evimiz, yurdumuz her şeyimiz orada kaldı, geri dönmeyi kim istemez. Ama şimdi geri dönüş yaparsak olmaz. Oralar terörden temizlenirse tabi geri döneceğiz” dedi.
“Recep Tayyip Erdoğan olmasa biz şuan rezil olmuştuk”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yaptığı iyilikleri unutmayacaklarını aktaran Elahmed, “Ne kadar da söylesem, yüreğimizin içini bir tek Allah bilir. Recep Tayyip Erdoğan olmasa biz şuan orada rezil olmuştuk. Aç ve susuz bir şekilde milletin elinde kalmıştık. Cumhurbaşkanı’ndan Allah razı olsun, bizi buraya getirdi ekmek verdi, gördüğünüz gibi bir evde yaşıyoruz, sonuçta hayatla bir bağlantımız var” şeklinde konuştu.
“Savaş bitsin, evimize dönüp rahat rahat oturalım”
Savaşın bitmesini ve tek hayallerinin evlerine dönüp eskisi gibi yaşamak olduğuna dile getiren 45 yaşındaki baba Halid Elahmed ise, “Allah hepsinden razı olsun, yardım etsin. Oranın temizlemesini artık biz de istiyoruz. Bu kanı kessinler, savaş bitsin. Önceki gibi dönelim orada yaşamaya devam edelim. Hepimiz kardeş olalım. Allah Erdoğan’dan da, o sınıra giren askerlerden de bin kere razı osun, yardımcı olsun. Artık bu kanı kessinler, savaş bitsin evimizde rahat rahat oturalım” ifadelerini kullandı.
“Türkiye, 15 Temmuz’da sapasağlam ayakta durdu”
Baba Halid Elahmed, Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişimine rağmen dimdik ayakta durduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir lider olduğunu aktardı. Elahmed konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Recep Tayyip Erdoğan gibi bir insan çok az, çok iyi bir insan. 15 Temmuz’da bile başına ne kadar olaylar geldi, bizimkiler gibi savaş yapmadı. Başına neler geldi, ne kadar insan öldü ama hala sağlam bir şekilde durdu. İyi insan olmasa durur muydu? Halk bu kadar sokağa iner kendini sever miydi? Allah ondan bin kere razı olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.