Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli ozan işsizlikle mücadele ediyor

Suriye’de yaşanan iç çatışmadan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine yerleşen Suriyeli ozan Salih Mevlüd Eshad, işsizlikle mücadele ediyor.Suriye’nin Ayn el Arap kentinde çıkan savaş nedeniyle ailesi ile birlikte Ceylanpınar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli ozan işsizlikle mücadele ediyor

Suriye’de yaşanan iç çatışmadan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine yerleşen Suriyeli ozan Salih Mevlüd Eshad, işsizlikle mücadele ediyor.

Suriye’nin Ayn el Arap kentinde çıkan savaş nedeniyle ailesi ile birlikte Ceylanpınar ilçesine yerleşen 34 yaşındaki Salih Mevlüd Eshad, ressam ve ozan olmasına rağmen iş bulamıyor. İki gözlü bir evde 4 kişi kaldıklarını anlatan Eshad, uzun yıllardır sanatla uğraştığını iç savaş sonrasında ise sanattan uzak kaldığını ifade etti. Türkiye’de geçici işlerde çalışarak ayakta kalabildiğini belirten Eshad, yeniden sanatı ile uğraşmak istediğini söyledi. Türk yetkililerden destek isteyen Eshad, "Savaş nedeniyle Ayn el Arap’tan Ceylanpınar’a yerleştik. Şu an tek sıkıntım işsizlik. Kara kalem başta olmak üzere her boya ile resim çizebilmekteyim. Bunun dışında saz çalıp beste yapabiliyorum. Bulunduğum ilçede iş bulup aile ekonomisine katkı sağlamak istiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.