Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Mültecilerden Türkçe Dil Eğitimine Büyük İlgi

Suriye’den Türkiye’ye gelen savaş mağduru sığınmacılara Gaziantep’te Türkçe dil eğitimi veriliyor.Bilim, din ve ahlak eğitimi amacıyla kurulan Ensar Vakfı Gaziantep Şubesi’nde Suriyeli sığınmacılara Türkçe eğitimi veriliyor. 3...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’den Türkiye’ye gelen savaş mağduru sığınmacılara Gaziantep’te Türkçe dil eğitimi veriliyor.
Bilim, din ve ahlak eğitimi amacıyla kurulan Ensar Vakfı Gaziantep Şubesi’nde Suriyeli sığınmacılara Türkçe eğitimi veriliyor. 3 derslikte 70 Suriyeli kursiyere eğitim veren Vakfın, Gaziantep’teki Türk vatandaşlara da Arapça eğitimi vereceği belirtildi.
"TÜRKLERE ARAPÇA DERSİ DE VERECEĞİZ"
Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir İyikasap, vakıf ve kurslar hakkında bilgi vererek, "Vakfımız merkezi İstanbul’da olan 1979 yılında kurulan bir vakıftır. Amacı din eğitimi, değerler eğitimi, ahlak eğitimi açısından bilimsel çalışmalar yapmak, halkımıza bu konuda yardımcı olmaktır. Vakfımızın 165 tane şubesi vardır bugün itibarıyla. Bu şubelerden bir tanesi de Gaziantep şubesidir" dedi
"Suriyeli kardeşlerimize yönelik Türkçe kurslarımız var" diyen İyikasap, "Bu kurslarımızda devam eden 70 kadar kursiyerimiz var. Biz halk eğitimle bir protokol çerçevesinde Suriyeli kardeşlerimiz eğitimini tamamlayıp bitirdikten sonra sertifika vermekteyiz. Ayrıca Türk olup da Arapça öğrenmek isteyen vatandaşlarımızdan talepler gelmekte. Bu konuda da yakında kurslarımızı açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
"SURİYE’DE ÖĞRETMENDİM ŞİMDİ BURADA ÖĞRENCİYİM"
Suriyeli kursiyer Hamza Berrin Vakıf yetkililerine teşekkür ederek, "Türkçe kolay bir dil ama çok çalışmam lazım. Türkçe’de çok Arapça kelime var. Bu sebeple zor değil" ifadelerini kullandı.
Ensar Vakfı öğretmenleri ise, "Suriye’den buraya muhacir olarak gelmiş adaşlarımıza en azından kendilerini ifade edebilmeleri, rahat yaşayabilmeleri için Türkçe öğretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Suriyeli kursiyerlerin azimli ve başarılı olduklarını ve Türkçeyi kavrayabildiklerini belirten Tevrat Öğretmen, "Çok şükür 1 buçuk ayda kendilerini ifade edebilecek seviyeye geldiler. İnşallah devam edeceğiz. Talep olmaya devam ettikçe ders vermeyi düşünüyoruz. Her yaştan kursiyer var. daha çok eğitim seviyesi yüksek olan arkadaşlarımız, üniversite mezunu olan, üniversiteden denklik alabilmek için başvuruda bulunuyorlar. Tabi küçük yaşta kardeşlerimiz var" şeklinde konuştu.
Suriye Deyr-i Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi kursiyer Salih Halef ise Türkçe eğitimi ile ilgili "Her gün Ensar okuluna geliyorum. Türkçe biraz zor. Benim Suriye’deki işim öğretmenlik, Fırat Deyr-i Zor Üniversite’de öğretim üyesiyim. Şimdi ise Türkçeyi öğrenmek için burada öğrenciyim. Tevrat hocam çok sağ olsun, Müdür Abdülkadir çok güzel iyi insanlar" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.