Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli kardeşler için veliler ve öğretmenler seferber oldu

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde ilkokul 1. sınıfa başlayan 3 Suriyeli kardeş öğrenci için öğretmenler seferber oldurlar. Veliler çocukların okula başlaması konusunda ısrar edince öğretmenler de miniklerin eğitim ihtiyaçlarını...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde ilkokul 1. sınıfa başlayan 3 Suriyeli kardeş öğrenci için öğretmenler seferber oldurlar. Veliler çocukların okula başlaması konusunda ısrar edince öğretmenler de miniklerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak onları okullu yaptı.
İhsaniye ilçesinde yaşayan Suriyeli bir ailenin 3 çocuğu, ilkokul 1. sınıfa başlayınca Atatürk İlkokulundaki öğretmenler ve vatandaşlar çocukların eğitimi için seferber oldu. Kardeş olan Şeyme, Ahmet ve Fatma Hüsseyin isimli çocukların okul kıyafetleri, araç ve gereçleri okulda görev yapan öğretmenler tarafından karşılandı. Yaklaşık 2 yıl önce okula başlamaları gereken, ancak maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemeyen çocuklar için öğretmenler ve vatandaşlar üzerilerine düşen görevi yerine getirince Suriyeli kardeşler, akranları ile birlikte bu yıl okullu oldu.
"Öğrencilerimiz, öğretmen ve arkadaşları ile de gayet uyum içerisinde"
Çocukların eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu Müdürü Aydın Kaya, çocukların okula başlamaları için yoğun bir çaba gösterildiğini, veliler ve vatandaşlardan çocukların eğitim almaları için yoğun bir talep geldiğini ifade etti. Çocukların eğitim masrafların okuldaki öğretmenler tarafından karşılandığını aktaran Kaya, “Bizim için çok iyi oldu, hem bunlar bizim ülkemizde misafir kişiler. Zor şartlarda yaşıyorlar ilçemizde de 2 aile ve 3 tane öğrencimiz var. Bu 3 öğrenci için veliler talepte bulundu, biz de olabileceğini söyledik ve 2. sınıfa öğrencilerimiz dahil ettik. Onların okulumuzda bulunmasından da memnunuz. Okul içerisindeki öğretmen ve arkadaşları ile de gayet uyum içerisinde öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz geldiklerinde gerekli ihtiyaçlarını da okuldaki öğretmen arkadaşlarımız giderdiler sağolsunlar. Biz bu şekilde öğrencilerimizi misafir etmekten memnunuz. Bu aynı şekilde bizim boynumuzun borcu bunu gerçekleştirmek” diye konuştu.
“Çocuk her yerde aynı”
Çocukların eğitim gördüğü 1/A sınıfı öğretmeni Abdullah Güngör ise Suriyeli öğrenciler okula ilk başladıklarında eğitim noktasında kendisinde bir korku oluştuğunu, ancak çocuklardaki öğrenme isteği ve azmini görünce bu korkusunun yersiz olduğunun farkına vardığını aktardı. Güngör, çocukların eğitimleri ile ilgili şunları söyledi:
“Çocukların arkadaşları ile uyumları ve derse karşı ilgileri çok güzel. Okul malzemeleri zaten okul tarafından karşılanmış durumda hiçbir eksikleri yok. Arkadaşları ile uyumları öğretmenlerine karşı tavırları ve kuralları karşı uyumları çok iyi, inşallah öğrenecekler. Maddi olarak İhsaniye’de büyük bir yardım olayı var ailelere karşı. İhsaniye halkı da çok duyarlı bu konuda. Öğrencilere de biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz burada. Ben ilk başta korktum açıkçası, Suriyeliler ile anlaşabilir miyiz, anlaşamaz mıyız, dil olarak, sınıfın uyumunu bozar mı şeklinde tedirginliğimiz oldu. Ama baktık ki çocuk her yerde aynı şekilde, dile aynı her ne kadar dış ülkeden gelmiş olsa da anlaşma konusunda bizim duygularımız aynı olduğu için bir problem yaşamıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.