Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Adıyaman Çadırkentte oluşturulan okullarda eğitim gören 3 bin 350 Suriyeli öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.Adıyaman Çadırkentte açılan ilk, orta ve liselerde eğitimlerini...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Adıyaman Çadırkentte oluşturulan okullarda eğitim gören 3 bin 350 Suriyeli öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.

Adıyaman Çadırkentte açılan ilk, orta ve liselerde eğitimlerini sürdürerek yarıyıl tatiline giren 3 bin 350 Suriyeli öğrenci için düzenlenen karne dağıtım törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcısı Yasin Yunak, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aksoy, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Tevfik Deniz, öğretmenler, Suriyeli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Karnelerini Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyelerinin elinden alan Suriyeli çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Karnelerini alan Suriyeli Anasınıfı Öğrencileri ise söyledikleri birbirinden güzel Türkçe şarkılarla, protokol üyeleri tarafından alkışlandı.

Adıyaman Çadırkentte açılan okullarda okuyan Suriyeli 3 bin 350 çocuğun karne sevincine ortak olduklarını belirten Vali Kalkancı, “Yaklaşık 6 yıldan bu yana Suriyeli kardeşlerimizi ilimizde misafir ediyoruz. Ülkemizde öğrencilerimizin yaşadığı karne heyecanına ülkelerindeki olaylar nedeniyle kaçarak ilimize yerleşen Suriyeli çocuklarıda bu sevince ortak etmek istedik. Suriyeli çocukları kendi çocuklarımızdan ayrı görmüyoruz. Biz yaşadıkları en zor anlarında onlara gönlümüzü ve kucağımızı açtık. Bütün Suriyeli çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, kendilerine iyi tatiller diliyorum” dedi.

Karne dağıtım töreni sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, Suriye Halepli Hamit İbrahim ve ailesini kaldıkları çadırda ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.