Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli ailenin vatan özlemi

Şanliurfa'nin Ceylanpınar İlçesinde Yaşayan Suriyeli Derviş Ailesi, Ramazan Bayramı'nı Kendi Ülkelerinde Geçirmek İstediklerini Belirterek, Vatanlarına Özlem Duyduklarını İfade Etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli ailenin vatan özlemi
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Suriyeli Derviş ailesi, Ramazan Bayramı’nı kendi ülkelerinde geçirmek istediklerini belirterek, vatanlarına özlem duyduklarını ifade etti.
Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle Suriye’nin Rasulayn kentinden Ceylanpınar ilçesine sığınmak zorunda kaldıklarını ifade eden 35 yaşındaki Nesra Derviş, "Tüm Suriye’de olduğu gibi Rasulayn kentinde de iç karışıklık yaşanınca mecburen Ceylanpınar’a sığındık. Bu yöredeki insanlar sağ olsunlar bize her konuda yardımcı oldular. Yaşları 6 ile 12 arası 5 öksüz çocuğumla bir gecekonduda yaşamaya başladık. Komşularım ve hayırsever vatandaşlar tarafından bize zaman zaman yardım yapılıyor. Tabi bu yardımlar yeterli gelmiyor ama yapacak bir şey yok. Eşim 7 yıl önce sarılıktan vefat etti. 5 öksüz çocuğumla çaresiz yaşam mücadelesi veriyoruz. Ramazan Bayramı geldi çocuklarıma elbise alamadım. Evde şeker ve kolonya dahi yok. Çocuklarıma hem analık, hemde babalık yapıyorum. Allah büyüktür, umudumuzu yitirmiyoruz. Keşke Suriye’de iç karışıklık yaşanmasaydı. Bizler de bu duruma gelmezdik. En büyük hayalim vatanıma kavuşmaktır" diye konuştu.
Öte yandan, Ramazan Bayramı’nda Suriye’ye bir tek Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’nın hizmet verdiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.