Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye’deki Katliam İddialarına Aleviler’den Tepki

Adana’da sivil toplum örgütleri, Suriye’deki El-Zara köyünde sivil Aleviler’in öldürüldüğünü öne sürerek eylem yaptı.Suriye’de çoğunlukta Aleviler’in yaşadığı El-Zara köyünde katliam yapıldığı iddiası üzerine Adana’daki...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da sivil toplum örgütleri, Suriye’deki El-Zara köyünde sivil Aleviler’in öldürüldüğünü öne sürerek eylem yaptı.
Suriye’de çoğunlukta Aleviler’in yaşadığı El-Zara köyünde katliam yapıldığı iddiası üzerine Adana’daki Alevi örgütleri basın açıklaması yaptı. İnönü Parkı’nda bir araya gelen Anadolu Halkları Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Özden Küçükgöde, El-Zara köyüne yakın yöredeki gölden sızarak gelen cihatçı grupların katliam yaptığını, 500 kişiyi de esir aldıklarını ileri sürdü. Bölgenin kadim zamanlarda ipek ve baharat yollarının en önemli merkezi olduğunu, bugün ise dünya ekonomisinin yüzde 40’ını çevirecek petrol ve gaz yollarının merkezi olduğunu anlatan Küçükgöde, “Akdeniz’e olan sınırı, dünya ekonomik ulaşımı ve enerji yollarının olmazsa olmaz şah damarıdır. Israrla sürdürülen halkın katledilmesinde acımasızca dayatılan ruh hastası kuklaların terör savaşı, bir tek bu amaç için gündemdedir. Bu boyutta ne bir mezhep ne din ne de Alevi-Sünni çatışması bulunmaktadır. Olay; petrol, gaz, stratejik madenler, tatlı su kaynakları, ucuz iş gücü ve bunları denetleyecek askeri üsler elde etmek olayıdır” diye konuştu.
İlerleyen saatlerde ise Arap Halkı Alevi Dayanışma Derneği bir basın açıklaması yaptı. Dernek adına konuşan Sadık Çil, Nusra, Humus Askerleri, Ehl-i Sünnet Tugayları, Ahrar Şam Hareketi ve Humus Kolorduları adlı silahlı grubun köye baskın yaptığını belirterek, “Baskın sırasında köyden onlarca kişinin evlerinde katledildiği bildiriliyor. Cihatçı gruplara yakın sosyal medya hesapları, köyün basılmasından sonra katledilen sivillerin fotoğraflarını paylaştı. Paylaşılan fotoğraflarda katledilen halkın sivil olduğu görülmektedir. Baskın yapılan köyden onlarca kişinin kaçırıldığı ve Rastan beldesine nakledildiği, cihatçı grupların kaynaklarınca aktarıldı. İnsan Hakları Gözlemcisi Örgütü’ne göre ise kaçırılanlar Alevi ailelerden. Yapılan bu son katliamda cihatçı grupların verdikleri pozlardan, yaptıkları katliamlardan ne kadar gurur duydukları görülmekte ve eğer güçlü bir ses çıkarılmazsa maalesef ki bu katliamlar günden güne artarak devam edecektir. Değerli halkımızı bu canilere ve onları kollayanlara karşı birlik ve dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.