Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye’de kamplara yerleşen 110 Kosovalı geri getirildi

Suriye’de önce savaş cephelerine daha sonra da kamplara yerleşen 110 Kosovalı, düzenlenen operasyonla Kosova’ya geri getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de kamplara yerleşen 110 Kosovalı geri getirildi

Suriye’de önce savaş cephelerine daha sonra da kamplara yerleşen 110 Kosovalı, düzenlenen operasyonla Kosova’ya geri getirildi.

Dün gece geç saatlerde gizlilik içinde Priştine Uluslararası Havalimanına iniş yapan uçaktan DEAŞ saflarında savaştığı şüphe edilen 4 erkek, 32 kadın ve 74 çocuk indi. 9 çocuğun ebeveynsiz olduğu açıklandı. Kosova polisine bağlı özel birimlerin çok sıkı güvenlik tedbirleri altında uçaktan indirilen Kosovalılar, başkent Priştine yakınlarındaki “Vranidol” mülteci kampına yerleştirildi.

Sorgularının sona ermesinin ardından Suriye’de birkaç yıl geçiren Kosovalılar sağlık muayenesinden geçecek, 72 saat sonra da ailelerine kavuşmalarına izin verilecek. DEAŞ üyesi olduğu şüphe edilen 4 erkeğe savcılık tarafından 48 saatlik gözaltı süresi belirlendi. 4 kişinin yüksek risk taşıyan kişiler olduğu değerlendirildi.

Kosova Adalet Bakanı Abelard Tahiri, Suriye’den Kosovalıların getirtilmesi operasyonu hakkında basına açıklamada bulundu. Bakan Tahiri düzenlediği basın toplantısında ABD’nin yardım ve desteğiyle, Suriye’deki savaş cephelerinde kalmış olan 110 Kosovalının yurda geri getirilmesine yönelik operasyonun başarıyla sona erdiğini belirtti. Operasyon hazırlıklarının 2018 yılının Ekim ayında başladığını kaydeden Bakan Tahiri, terörizme Karşı küresel koalisyon çerçevesinde Kosova’nın kendine düşen yükümlülüğü yerine getirdiğini söyledi.

DAEŞ saflarında yer aldığı tespit edilen Kosovalıların adalet önüne çıkarılacağı ve hak ettiği cezayı alacaklarına işaret eden Kosova Adalet Bakanı Abelard Tahiri, "Mesajımız nettir. Kosova Hükümeti ve adalet sistemi kurumları, terör ve şiddet aşırıcılığının önlenmesi için verdiği mücadeleye güçlü bir şekilde devam edecektir. Kosova kendi vatandaşlarının, ülkenin güvenliği ve batılı ülkelerin güvenliğine risk oluşturmalarına izin vermeyecektir" ifadesini kullandı.

Bakan Tahiri, topluma kazandırılması amacıyla Suriye’den Kosova’ya dönen kadın ve çocukların rehabilitasyonu ve toplum ile bütünleşmesi için gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.