Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan:

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, Fırat Kalkanı operasyonunun terör örgütlerinin direncini kırdığını belirterek, “Cerablus’ta bunu gördük. Ellerini arkalarına koyup, çekip gittiler” dedi.Türkmen Meclisi Başkanı Dr....

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, Fırat Kalkanı operasyonunun terör örgütlerinin direncini kırdığını belirterek, “Cerablus’ta bunu gördük. Ellerini arkalarına koyup, çekip gittiler” dedi.
Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, meclis üyeleri ile birlikte Suriye sınırındaki Gaziantep’in Karkamış ilçesine gelerek, basın açıklaması yaptı. Açıklamasını önce Arapça yapan Emin Bozoğlan, daha sonra ise Türkçe konuştu. Harekatın, bölgenin DEAŞ ve YPG gibi terör örgütlerinden temizlenmesi için başlatıldığını belirten Bozoğlan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve koalisyon ülkelerin müdahalesi ile beraber Suriye’ye Cerablus’tan girmiş bulunmaktadır. 2 gündür terör örgütlerinin yuvalarını bertaraf etmek için özellikle Deaş yuvalarını ve Fırat’ın batısında olan PYD güçlerini püskürtmek, sınırın derinliklerine kadar bir güvenli alan oluşturmak üzere bu hareket başlamıştır. Buradaki harekat Suriye barışın ilk adımı olarak görmekteyiz. Bunun akabinde Halep’in kuzeyi, DEAŞ terör yuvalarından ve PYD örgütünden tamamen temizlenip, emniyetli bir bölge oluşturulması amacıyla da bu hareket başlatılmıştır. Türkiye açısından ise sınır güvenliğini sağlamak, buradan terör militanlarının Türkiye’ye girişi ve değişiklik illerde terör estirmelerine, saldırılarda bulunmalarını önlemek açısından da önemli bir harekat olduğunu biliyoruz” dedi.
"Terör örgütlerinin direnci kırıldı"
Bozoğlan,Özgür Suriye Ordusu, Türkiye ve koalisyon güçleri ile ortak yapılan harekatın terör örgütlerinin direncini de kırdığını ifade etti. Cerablus’ta bunun örneğini tüm dünyanın gördüğünü belirten Dr. Bozoğlan, “Büyük bir devletin ön ayak olması ile bu operasyon ile kendilerinde manevi direncin kırıldığını görmekteyiz. Cerablus’ta bunu izledik. Ellerini arkasına koyup, çekip gittiler. Bütün Halep’in kuzeyinde de bu direnci gösteremeyecekler. Terör ancak tuzak kurarak, geri dönmüştür” ifadelerini kullandı. Terör örgütlerinin Cerablus’ta kurduğu tuzaklara askeri birliklerin düşmeyeceğini vurgulayan Dr. Bozoğlan, “Askeri birliklerimiz, her sahada olduğu gibi bunun bilincindedir. Bu tuzaklara asla düşmeyecektir” şeklinde konuştu.
“Yeni oluşan Türkiye, Rusya, İran bloğu, ABD’ye geri adım attırdı”
15 Temmuz darbe girişimi ardından Rusya, Türkiye ve İran’dan oluşan bir siyasi bloğun meydana gelmeye başladığını belirten Bozoğlan, bu yeni oluşumun ABD’nın Suriye’yi bölme planlarında geri adım attırdığını söyledi. Bozoğlan, “Bütün amacımız, Suriye’de terör örgütlerinin bertaraf edilmesidir. Bu terör örgütleri ister bireysel, ister örgütsel, ister devlet düzeyinde olsun, hepsine karşıyız. Amacımız, Suriye’de demokratik bir Suriye Cumhuriyeti’nin oluşması, bütün sosyal katmanlarının, etnik yapıları ile kardeşçe yaşamalarını amaçlamaktayız. Bilindiği gibi 60 yıldır Türkiye, AB ve ABD’nin stratejik dostudur. Bir NATO ülkesidir. 15 Temmuz’da başarısız bir darbe girişimi olmuştur. Bu Türkiye için bir milattır. Bunun ötesinde Türkiye, iran, Rusya yeni bir birliktelik oluşturmak üzere bir araya gelmiş, yeni bir siyasi blok oluşturmaya başlamıştır. Bu da ABD’nin Suriye’yi bölme planını bir adım geri attırdığını net olarak görmekteyiz. İnşallah bu siyasi girişimler ve askeri harekatın devamı gelecektir” dedi.
“Ortadoğu ülkelerinin liderleri de ders aldıklarına inanıyorum”
Tüm ortadoğu’da barış gerçekleşeceğini belirten Emin Bozoğlan, tüm Ortadoğu ülke liderlerinin olaylardan gerekli dersi aldığına inandığını söyledi. Meclis başkanı Bozoğlan, “Suriye’de barışın gerçekleşeceğine inandığımız gibi bütün Ortadoğu’da da barış gerçekleşecektir inşallah. Bunun ilk adımını Türkiye atmış durumdadır. Olaylar Libya’da, Tunus’da, Mısır’da, Yemen’de, Suriye’de başladı. Bu ülkelerin çoğu bölündü. Sudan da bölündü. Sıra Türkiye’ye gelmişti, bunu başaramadılar. Bundan sonra da ilelebet başaramayacaklardır. Temennimiz bu olaylarda, Türkiye kendisine düşen dersi almıştır. Umarız Ortadoğu ülkelerinin liderleri de buradan ders aldıklarına, mesaj aldıklarına inanıyorum. Ortaya çıkacak sonuç ileriki dönemde, Ortadoğu ülkelerinin, AB gibi kendi sınırları mevcut olmasına rağmen bir birliktelik oluşturacağına inanıyorum. 6 yıldır Suriye halkı büyük acılar çekti ve Türkiye Cumhuriyeti, devleti ile hükümeti ile halkı ile sivil toplum kuruluşları ile hatta ordusu ile mültecilere desteği esirgemedi. Muhacir ve ensar gözüyle bakıldı. Her türlü insani yardımda bulundukları için müteşekkir olduk, bundan sonra da şükranlarımızı ifade ediyoruz. Suriye ve Türkiye hep dosttur. Birinci vatanımız Suriye, ikinci vatanımız Türkiye. Arada sınır da olsa, bizim gönül bağımızı asla koparamayacaklardır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.