Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Sultan Murad Tümen Komutanı Ali Şeyh Salih:

Suriye Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, "Münbiç ve El bab dahil olmak üzere Halep’in kuzey kırsalının tümü özgürleşinceye kadar operasyonumuz sürecek" dedi.Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, Gaziantep’in...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, "Münbiç ve El bab dahil olmak üzere Halep’in kuzey kırsalının tümü özgürleşinceye kadar operasyonumuz sürecek" dedi.
Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde yaptığı açıklamada, DEAŞ militanlarına saldırarak Cerablus’u aldıklarını söyledi. Salih, "DEAŞ, YPG’ye savaşmadan toprakları veriyor. Biz saldırdık, toprakları aldık. Cerablus tümüyle özgürleşmiş" dedi. Şeyh Salih, operasyona desteği nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti. Münbiç’e yönelik operasyonlarla ilgili Salih, "Şuanda PYD, PKK ve Suriye Demokrasi güçlerinin Münbiç’ten çekilme duyumlarını alıyoruz" şeklinde konuştu.
Operasyona ne kadar asker katıldığı sorulan Salih, "Yüzlerce, binlerce ÖSO ve Suriye Özgür ordusu mücahitleri katıldı" ifadesini kullandı.
Salih, Mümbiç ve El-Baba’a doğru devam edeceklerini belirterek, "Cerablus’tan sonra batısına, Çobanbey ilçesine, Türkmen ilçesine ilerleyeceğiz. Haleb’in kuzey kırsalını tümüyle ele geçirinceye kadar operasyonu sürdüreceğiz. Buna Mümbiç ve El-Bab da dahil. Yani sadece Azez-Cerablus hattı değil, Halep’in kuzey kırsalının tümü özgürleşinceye kadar devam edeceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.