Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye sınırındaki kapılara termal kameralar kuruldu

TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN KORONA VİRÜS SALGININI ÖNLEMEYE YÖNELİK ŞANLIURFA’DA ALINAN TEDBİRLER, BARIŞ PINARI HAREKATI İLE TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENEREK GÜVENLİ HALE GETİRİLEN BÖLGEDE DE HAYATA GEÇİRİLİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye sınırındaki kapılara termal kameralar kuruldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemeye yönelik Şanlıurfa’da alınan tedbirler, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirilen bölgede de hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, bölgede kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlayan birimler, salgına karşı aldıkları tedbirleri en üst seviyeye çıkararak çalışmalarını sürdürüyor. Korona virüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında önceki gün Akçakale Gümrük Kapısı’na SUDKOM tarafından kurulan termal kameranın faaliyete girmesinin ardından, Resulayn’a Türkiye tarafından giriş çıkışların yapıldığı sınır kapısında da termal kamera kurulumu tamamlandı. Bölgeye zorunlu ihtiyaç maddeleri temin edenler, görevli askerler dahil valilik izni ile görevlendirilen tüm personelin geri dönüşte vücut ısılarının ölçüldüğü alanlar oluşturan sağlık birimleri, sağlık taramalarının hızlı ve güvenli şekilde sürdürülmesi amacıyla kurulan termal kameraları kullanmaya başladı.

Bölgeye yönelik yayın yapan Barış Pınarı FM radyosu aracılığıyla korona virüs salgınına karşı alınacak tedbirlerin sık sık hatırlatıldığı Resulayn ve Telabyad’da dağıtılan broşürlerle de bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor.

Suriye tarafından giriş çıkışların tamamen kapatıldığı Resulayn’da çevre ve şehircilik faaliyetlerini de sürdüren SUDKOM koordinatörlükleri ağaçlandırma, aydınlatma, refüj, park düzenlemeleri ve boyama çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.