Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye sınırında şehit olan asker son yolculuğuna uğurlandı

Hatay’da sınıra yakın bölgede şehit olan er Hüseyin Koroç, mmleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı.Hatay’da Suriye tarafından ateş açılması sonucu şehit olan er Hüseyin Koroç (21), memleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye sınırında şehit olan asker son yolculuğuna uğurlandı

Hatay’da sınıra yakın bölgede şehit olan er Hüseyin Koroç, mmleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Hatay’da Suriye tarafından ateş açılması sonucu şehit olan er Hüseyin Koroç (21), memleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er için Eyyübiye ilçesinde bulunan Hz. Eyüp Cami’de cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Morgdan alınan cenaze araçla namazın kılınacağı Hz. Eyüp Cami’ne getirildi. Cenaze, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Asri Mezarlıkta bulunan şehitliğe götürüldü. Cenazeye katılan şehidin yakınları tabuta sarılıp gözyaşı dökerken baba Ahmet, cenazeye katılan yakınlarını sık sık uyararak dik durmaları ve ağlamamaları konusunda uyardı. Abisinin asker kıyafetini giyen kardeşi Mehmet ise asker selamıyla abisini uğurladı. Anne Fatma ise oğlunun fotoğrafına sarılıp dakikalarca elinden bırakmadı. Namazın ardından omuzlara alınan şehidin tabutu, tekbirler ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları eşliğinde mezarlığa götürüldü.

Cenazede anne Fatma, baba Ahmet ve kardeşleri asker kıyafeti giydi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.