Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye eski Geçici Başbakanı Tuma, UMED’i Ziyaret Etti

Suriye eski Geçici Başbakanı Ahmed Salih Tuma, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’ni (UMED) ziyaret etti.UMED Başkanı Aslan Değirmenci ile dernek genel merkezinde bir araya gelen Suriye geçici hükümetinin eski Başkanı Ahmed Salih Tuma,...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 01:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 01:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye eski Geçici Başbakanı Ahmed Salih Tuma, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’ni (UMED) ziyaret etti.
UMED Başkanı Aslan Değirmenci ile dernek genel merkezinde bir araya gelen Suriye geçici hükümetinin eski Başkanı Ahmed Salih Tuma, kanlı darbe girişiminin püskürtülmesine Suriye halkının ve dünya mazlumlarının çok sevindiğini ifade etti.
“Destansı mücadelenizi unutmayacağız”
Tuma, “Türkiye halkı, devleti ve hükümeti için kaygılandık. Hain darbe girişimine karşı verilen destansı mücadeleyle onurlandık. Onurlu mücadele sonunda kazananın Türkiye olmasına ise çok sevindik. Darbecileri alt etmenize en çok dünya mazlumları sevindi. Darbecileri ve terör örgütlerini kınıyorum. Türkiye halklarının ve tabi ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duruşu dünya halklarına ve liderlerine örnek olmuştur. Bu örnek duruş tarihte yerini alacaktır. Darbecilere karşı verilen büyük mücadele unutulmayacaktır” diye konuştu.
“Mazlumların duası sizinle”
Türkiye’nin mazlumların ve mağdurların sözcüsü olduğunu ifade eden Tuma, “Türkiye mazlumlarla ve mağdurlarla birlikte olduğu için hedef alınıyor. Türkiye iç ve dış siyasette dik durduğu için bedel ödettirilmek isteniyor. Türkiye mazlumların umudu olduğu için diz çökertilmeye çalışılıyor. Elhamdülillah başaramadılar. Suriyeli kardeşleriniz çok sevindi. Onların duası sizlerle.. Rabbim Türkiye’yi korusun” ifadelerini kullandı.
“ 79 milyon kardeşliğine sahip çıktı”
Görüşmede konuşan UMED Başkanı Aslan Değirmenci ise, “Yaşadığımız sadece bir darbe girişimi değil küresel işgal planıydı. Alçak FETO ve destekçileri topyekun, 79 milyonu esir almaya kalktı. 79 milyon cesur yürek ise kardeşliğine sahip çıkarak darbecileri, işgalcileri, terör koalisyonunu yerle bir etti” dedi.
“Bizim için Halep neyse Ankara da odur”
Türkiye’nin insani değerlerin ve insanlık erdeminin garantörlüğünün hakkını vermenin gayretiyle; mazlumlara, mahzunlara, mağdurlara umut olma hedefiyle politika yaptığını ifade eden Değirmenci, “Türkiye, vahşetin, zulmün, terörün, şiddetin insanlar ve insanlık üzerinde açtığı yaralara merhamet merhemi sürme derdindedir. Bizim için Halep neyse Ankara’da odur” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.